MANİSA - Manisa Belediyesi, engelli vatandaşların akülü araçlarını daha rahat şarj etmeleri için kent merkezine iki adet şarj makinesi monte etti. Şarj makinelerinin tanıtımında Manisa`yı engellilerle iç içe bir kent haline getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, \"Manisa`yı engelli kenti yapacağız dedik ve bu kapsamdaki projelerimizi hayata geçirerek, ilkleri yaşadık. Önemli olan engelli kardeşlerimizin normal vatandaş gibi yaşayabilmeleridir.\" dedi.

 

Manolya Meydanı`nda gerçekleştirilen makine tanıtımına Belediye Başkanı Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Nursel Ustamehmetoğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Mümin Deniz ve Funda Solak, Bedensel Engelliler Derneği üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Şarj makinelerine yönelik bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, Manisa Belediyesi olarak engelli vatandaşlara yönelik hizmetlere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, \"Bedensel engelli vatandaşlarımızın kullandığı araçlarının akülerinin bittiğini ve bu konuda mağdur oldukların tespit ettik. Engelli vatandaşlarımızın yolda kalmamaları adına iki adet şarj cihazları aldık. Makine üzerinde belediyemizin hizmetlerine yönelik tanıtımların yer alacağı bir ekran bulunmakta ve aynı anda 3 araç bu makineden şarj edilebilmektedir. Makinelerin pratik bir kullanımı var. İhtiyaç halinde bu sayıyı sayın Belediye Başkanımızın talimatı doğrultusunda arttıracağız. Kentimize hayırlı olmasını diliyorum.\" dedi.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)