BATMAN - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen ve evsiz çocukları sahiplenmeyi amaçlayan"Gönül Elçileri Projesi"nin Sason ayağı, Kaymakam Bahadır Yörük`ün eşi Sinem Yörük tarafından yürütülüyor.

Sason Öğretmen Evinde düzenlenen toplantıya, Sason Kaymakamı Bahadır Yörük`ün eşi Sinem Yörük başta olmak üzere okul müdürleri, rehber öğretmenler, aile hekimleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda gönül elçisi katıldı.

Proje bilgilendirme toplantısında konuşan Sinem Yörük, "Ailesi olmayan her çocuk bizim mesuliyetimiz içindedir. Yavrularımız mesuliyeti sadece devletten beklerse sorunları katlanarak artacaktır. Bir çocuğun başını okşayabilecek gücü varken, bir çocuğun üşüyen ellerini tutabilecek imkânı varken, bunu yapmayan kişi kendisine de, değerlerine de ihanet içindedir. Proje ile insanların gönlündeki sevgi ve şefkat ortaya çıkıyor" dedi.

Yörük, Gönül Elçileri Projesinin toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirildiğini söyledi.

Yörük konuşmasının devamında, "Projeye gönül vererek, yeni gönül elçileri ile köprü kurarak, gönül elçileri zincirinin kurulmasını sağlayıp, projenin ülke genelinde yaygınlaştığı gibi Sason`da da gelişmesine olanak sağlayalım. Projenin gelişmesinde öğretmenler ve aileler büyük sorumluluk alacaklardır. Sason`da projeye destek veren herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)