DİYARBAKIR- Dış cephe yalıtım sıvası ürünlerinin tanıtım toplantısına katılan Diyarbakır (Amed) Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır`ın çok geliştiğini belirterek, kentin bu hale gelmesinde yapı sektörünün emeğinin çok büyük olduğunu belirtti. Baydemir, Diyarbakır`da bugün kişi başına düşen yeşil alan planlama oranının 18.4 metrekare olduğunu söyledi.
 
`200 metrekare ev alışkanlığını değiştirelim`
Baydemir, nüfusun yüzde 49`unun 19 yaş altı, yüzde 64`ünün ise 25 yaş ve altı olduğunu anımsattı. Konut sektöründe kaliteden asla ödün verilmemesi gerektiğine dikkat çeken Baydemir, özellikle depreme karşı dayanıklı yapılar inşa edilmesinin önemine vurgu yaptı. "Bu bizim hem hukuki hem vicdani görevimiz olmalı" diyen Baydemir "Artık herkesin ihtiyacına göre konut üretilmesi gerekir. Artık çekirdek nüfusa hitap eden evlerin de yapılmasının hem ihtiyaca yanıt olacak hem de alım gücünü de artıracak. Artık 200 metrekare ev alışkanlığını değiştirelim" dedi.
 
`Yerli ürünlere sahip çıkalım`
Baydemir, öte yandan Diyarbakır`ın yerli üretimine sahip çıkarak istihdamın artacağını ifade ederek, "Yerli ürünlere sahip çıkmak boynumuzun borcudur" dedi.
Baydemir son olarak, dış ticaret portföyünün gelişmesi konusunda da üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi. (Osman İçli-İLKHA)