AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İmralı`da yapılacak üçüncü görüşmenin önümüzdeki hafta gerçekleştirilebileceğini açıkladı.

Çelik, Ankara`da Ak Parti Genel Merkezi`nde bugün yaptığı açıklamadan sonra basın mensuplarının İmralı`ya gidecek heyet konusundaki sorularını da cevaplandırdı.

Net bir tarih vermeyen Hüseyin Çelik bir soru üzerine şu açıklamayı yaptı: "Sayın Adalet Bakanı, İmralı`ya gidecek olanlara izin veren makamdır. Ondan gelecek açıklama önemli. Henüz şu gün, şu saat diye bir açıklama yapmamış. Tahminen önümüzdeki hafta. Çünkü bu üç ayrı adrese gönderilen mektupların cevaplarının da adaya ulaştırılması gerekiyor. Meselenin özü budur. Sayın bakan böyle bir açıklama yaptı. Bunla ilgili sayın bakan net bir tarih belirtmedi. Ben de bir tarih veremeyeceğim."

Öte yandan, tutanakların sızdırılmasının ardından yeni heyetteki isimlerin değişeceği iddia ediliyor. İddialara göre ilk heyette yer alan Ahmet Türk’ün açıklamalarının ardından ikinci heyette kimlerin olacağı bile uzun süre belirlenememişti. En sonunda Altan Tan, Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan gibi ılımlı sayılabilecek isimlerde karar kılınmıştı. Asıl sızıntı bu heyetin gidişinin ardından olunca üçüncü heyet ciddi bir soru işareti olarak karşımızda duruyor. Başbakanlık kaynakları, bu üç kişiden sadece Sırrı Süreyya Önder’in kalabileceğini tahmin ediyor. Diğer iki isme itirazları şöyle özetlemek mümkün: “Pervin Buldan ve Altan Tan iyi sınav vermedi. Zaten Buldan çıkar çıkmaz, ‘tutsaklar karşılıklı olarak bırakılacak’ diyerek sınavı kaybetti. Altan Tan da çok az konuşulması gereken bu devrede televizyon televizyon gezdi, sürekli konuştu. Her ne kadar tutanakları kendisinin sızdırmadığını açıklasa da onun da bir şekilde bu olayın içerisinde yer aldığı muhakkak. Neticede bu kadar güvensizlik oluştuktan sonra bir daha gidemezler.”