VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

 

VAN OLAY GAZETESİ: 8 Mart aldatmacası!

8 Mart 1857 tarihinde ABD`nin New-York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başlar. Polisin işçilere saldırması ve işçileri fabrikaya kilitlemesi ve ardından çıkan yangın sonucunda çoğu kadın olmak üzere 129 kişi ölür.

 

BDP mezarlıkta bile siyaset yapıyor

Van`da KCK`dan tutuklu bulunan Belediye Başkanı Bekir Kaya pankartının, mezarlık girişine asılması ziyaretçilerin tepkisine neden oluyor. Ziyaretçiler, \" Bari mezarlıkta siyaset yapılmasın\" diyor.

 

İl Müftüsü: Van`da Kürtçe Vaaz ve Hutbeye ihtiyaç yok

Başbakanın camilerde Kürtçe vaaz ve hutbe verilmesi yönündeki açıklamasının ardından Diyarbakır, Batman ve Şırnak İlleri başta olmak üzere birçok ilde başlayan uygulamaya ilişkin Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas`tan şaşırtan bir açıklama geldi.

 

GAZETE VAN: Türk Eğitim Sen atama ve yer değiştirme Yönetmeliği`ne tepkili

Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği`ne tepki göstererek, adaletsiz ve liyakatsiz atamaların yolunun

 

VAN SESİ : Çiftçilere 2012 yılı ödemeleri başladı

Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, 2012 yılı Mazot, Kimyevi Gübre Toprak Analizi Desteklemesi (MGD) ödemelerinin başladığını belirtti.

 

TUTKU HABER: Van belediyesi imar planında geri adım attı

 

Ekim 2011`deki Van depreminden sonra şehrin kaderini değiştirmek için seferberlik başlatılırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile BDP`li Van Büyükşehir Belediyesi arasında kentin tüm altyapı ve konut sorunlarını çözmek için protokol imzalanmıştı. Ancak Belediye Başkanı Bekir Kaya, KCK soruşturması kapsamında tutuklandıktan bir süre sonra, BDP`li belediye \"Kendimiz yapacağız\" diyerek protokolü tek taraflı feshetti.

 

MERKÜR HABER : Van`daki kadın cinayeti davası yine ertelendi

Van`da, nikahsız yaşadığı 6 aylık hamile 17 yaşındaki Eylem Pesen`i bıçakladıktan sonra otomobille üzerinden geçerek öldürmek suçundan tutuklu bulunan 32 yaşındaki Kerem Çakan`ın yargılanmasına devam edildi. Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığının müdahil olarak katıldığı ve bugün karar beklenen duruşma, sanık Çakan`ın getirilmemesi nedeniyle ertelendi.

 

WAN HABER : Van`da muhasebe haftası kutlamaları

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Yakup Simeklioğlu, 1-7 Mart Muhasebe Haftası`nı kutladıklarını ifade ederek, mesleğin sorunlarının çözümü için çağrıda bulundu.

 

PRESTİJ : \"SODES kime çalışıyor?\"

Van İl Genel Meclisi Mart ayı mutat toplantılarını Meclis Başkan Vekili Öner Yiğit Başkanlığı`nda sürdürüyor. Dünkü oturumda Sosyal Destek Programı (SODES) faaliyetleri hakkında hazırlanan rapor görüşüldü.

 

`Müjdeli Haberi Bekliyoruz`

Süresi 2012 yılının sonunda tamamlanan ve birçok işveren ile işçiyi kara kara düşündüren 5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasası`nın sağladığı avantajları sağlayacak yeni bir teşvik paketinin çıkmasını beklediklerini açıklayan AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras; \"İşverenlerimize, işçilerimize müjde niteliğinde olacak güzel bir haberi yakın zamanda vermeyi ümit ediyoruz\" dedi. Gelir vergisi stopajı teşviki, sigorta primi işveren hissesi teşviki ile enerji desteği gibi konuları içeren ve işverenin yükünü birhayli azaltan 5084 Sayılı Yasa 31 Aralık 2012 tarihinde sona erdi.

 

`Organik Tarım` Tartışıldı

İl Genel Meclisi Mart ayı mutat toplantılarına Meclis Başkan Vekili Öner Yiğit Başkanlığında devam edildi. (Mehmet Aldemir - İLKHA)