MANİSA - Manisa Sağlık Yüksekokulu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilek Ergin`in öncülüğünde, Danimarka University College Lillebaelt Hemşirelik Okulu ile işbirliği yaptı.
İşbirliği kapsamında, 18 Şubat - 8 Mart 2013 tarihleri arasında 3 haftalık staj için Celal Bayar Üniversitesi`ne gelen Danimarka Unıversity College Lillebaelt Hemşirelik Okulu öğrencileri, Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Sağlığı Klinikleri ile Moris Şinasi Çocuk Hastanesi`nde staj yapıyorlar.

 

Öğrenciler Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları eşliğinde Manisa Sevgi Evleri Çocuk Yuvası, 9 No`lu Aile Sağlığı Merkezi ve Kanat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi`ni ziyaret ederek, kurumlar hakkında bilgi aldılar.

 

Danimarka Unıversity College Lillebaelt Hemşirelik Okulu Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörleri ve öğrenciler, 7 Mart 2013 tarihinde de Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli`yi ziyaret ederek, Manisa ve üniversite hakkındaki görüşlerini ilettiler. Konuklar ayrıca, Manisa`nın tarihi ve kültürel mekânlarını da gezdiler. (Ramazan sındıraç - İLKHA)