BİNGÖL - Karlıova Belediyesinin yoğun çalışmalarını hızlandırmak için daha önce alınması kararlaştırılan kazıcı yükleyici, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından Karlıova belediyesine teslim edildi.

 

Karlıova Belediye Başkanı Reşit Özen, aracın teslimi sırasında yaptığı açıklamada; \"Karlıova Belediyesi olarak yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çalışma temposunu artırdıklarını belirterek, planlanan çalışmaları en kısa zamanda tamamlayabilmek için araç parkımıza yeni bir kazıcı yükleyici ekleme kararı almıştık. Bu gün de bu aracımızı ilçemize getirterek teslim aldık. İnşallah bu aracımızı kazasız belasız bir şekilde kullanarak ilçemize hizmet sunma yönünde kullanacağız. İlçemiz insanı hizmetleri yürütürken bu ve buna benzer çalışmaların daha iyilerine her zaman layık. Biz ise bu hizmetleri yürüterek vatandaşımıza layık olmaya çalışıyoruz diyerek aracımızın hayırlı hizmetlere vesile olmasını diler ve bu haftalarda bir adet kamyon ve cenaze aracımız da gelecek\" dedi.

 

Karlıova belediye başkanı Reşit Özen`in basınla baylaştığı diğer projeler ise şöyle sıralandı:

- Kız Çocuklarının Okullaşması Oranının Arttırılması Hibe Programın kapsamında Eğitimli Kızlardan Aydınlık Geleceğe isimli projenin ön başvurusu tamamlandı. Proje İlçe merkez ve köylerde orta öğretime (özellikle mesleki teknik okullarına) devamının arttırılmasını hedeflemektedir.

- İlçemiz merkez Kale sınırlarında bulunan ve o bölgeye ismini veren Tarihi kalenin restorasyonu için kültür ve turizm bakanlığına proje yollandı. Yazın çalışmanın başlanılması bekleniliyor. Bu tarihi yapının gün yüzüne çıkarılarak restorasyonunun yapılmasını tasarlıyoruz.

- Yeni belirlenen mezarlık alanının çevre düzenlemesi ve gasil hanenin yapılması Kalkınma Bakanlığına 150.000,00 TL`lik bir proje sunduk.

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bir adet çöp aracı için proje sunduk. Pek çok belediyeye çöp aracı hibe eden bakanlık bize ancak 20.000.00 TL`lik bir destek verdi.

-Karla Mücadele için Maliye Bakanlığına 360.000,00 TL`lik bir proje sunduk.

- Karla mücadele için Belediyeler Birliğine ve Bingöl Valiliği İl Afet Müdürlüğüne 210.000,00 TL`lik bir proje sunduk.

- Japon Büyükelçiliğine Karlıova Eğitim Destek Evi adıyla bir proje hazırlık aşamasında kısa bir süre sonra başvurusunu gerçekleştireceğiz.

- İlçe merkezin muhtelif yerlerinde 3 adet çocuk oyun parkı kurmak için projelerimizi hazırladık. Yazın gelmesiyle kendi mali imkânlarımızla bu parklarımızı tamamlayacağız.

- Ulaştırma Bakanlığından bir itfaiye aracı temini için bir proje hazırladık.

- İller bankasından bir adet cenaze aracı, bir adet kepçe, bir adet kamyon satın aldık. (Bülent Temiz - İLKHA)