BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bugün yer alan bazı haber özetleri şöyle:

BATMAN BASIN.COM: Batman 2013 Kutlu Doğum etkinlik takvimi açıklandı
Basınla bir araya gelen Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, büyük bir heyecanla çalışmalarına başladıkları 2013 Nisan Ayı Kutlu Doğum Mevlidi etkinliğini 28 Nisan`da gerçekleştireceklerini ve Peygamber aşığı olan halkı geleneksel hale gelen açık alan mevlüdüne beklediklerini belirtti.

Tatbikat gerçeği aratmadı
Sivil Savunma ve Deprem Haftası nedeni ile bugün Batman`da gerçeği aratmayan deprem tatbikatı yapıldı.

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: Tedirginiz; beklentimiz sabrımız tükeniyor
Batman Tabip Odası, 2013 yılıında beklenti ve umut içerisinde olduklarını kaydederek: 2013 yılı başında tüm sağlık çalışanları olarak bıkkın, yorgun, mutsuz ve tükenmiş durumdayız ifadelerine yer verdi.

SODES proje ofisi Hasankeyf`te
SODES Proje Ofisi Görevlileri Halk Eğitim Merkezinde açılan iki kursu izleme faaliyetinde bulundu.

BATMAN MEDYA GAZETESİ: Batman`ı sarsan intiharlar
Muş ve Ardahan`da vatani görevini yapan Batmanlı askerlerin intiharı şok yarattı. Biri Muş`ta, diğeri Ardahan`da vatani görevini yapan iki Batmanlı askerin peşpeşe intihar haberleri, Batman`da şok etkisi yarattı.

Kapısının önünden arabası çalındı
Akşam evin önüne parkettiği aracını sabah bulamayan vatandaş, şok geçirdi. Beşevler mahallesinde 317 sokak No:27`de oturan İsa Çiftçi (35), sabah uyandığında adacının kapı önünden çalındığını farketti.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: Tatbikat gerçeği aratmadı
Sivil Savunma ve Deprem Haftası nedeni ile bugün Batman`da gerçeği aratmayan deprem tatbikatı yapıldı.

MEB`in yönetici ataması 28 Şubat`ı aratmadı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni yayımlanan Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine tepki gösteren Özgür Eğitim-Sen Batman Şubesi, Bakanlığın yayımladığı yönetmeliğin 28 Şubat darbesini aratmadığını ileri sürerek, yönetmeliğin geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

BATMAN UMUT GAZETESİ: Eşinden şiddet gören 80 bayan polise sığındı
Batman`da eşinden şiddet gören 80 kadın polise sığınarak koruma altına alındı. Batman`ın çeşitli mahallelerinde ikamet eden 80 kadın, eşlerinin kendilerine şiddet uyguladığı gerekçesiyle polise sığındı.

Muhasebeciler haftası kutlandı
1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan \"Dünya Muhasebeciler Haftası\" Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası başkanlığında yapılan etkinlikle kutlandı.

BATMAN PUSULA GAZETESİ: Defterdardan köylülere arazilerle ilgili açıklama
Batman Merkeze bağlı Zorköy ve Yeniköy köyleri ile Soğuksu mezrası sakinlerinin, 60 yıl boyunca kullandıkları arazilerin bazı kişiler tarafından sahte tapulandığını ileri sürmelerinin ardından, İl Defterdarı Hasan Koca, köylülere ait iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve tescilli olarak tapu işlemlerinin yapıldığını söyledi.

Madde bağımlılığı toplantısı yapıldı
Madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu Başkanlığında toplanan İl Madde Bağımlılığı İle Mücadele Koordinasyon Kurulu 7. toplantısını yaptı.

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: Kadın gerçek değerini İslamiyet`le elde etmiştir
Memur Sen Batman İl Temsilcisi Mehmet Şafi Özperk, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yaptığı açıklamada kadının gerçek anlamda hak ettiği değeri İslamiyet ile elde ettiğini söyledi.

Batman 2013 Kutlu Doğum etkinlik takvimi açıklandı
Basınla bir araya gelen Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, büyük bir heyecanla çalışmalarına başladıkları 2013 Nisan Ayı Kutlu Doğum Mevlidi etkinliğini 28 Nisan`da gerçekleştireceklerini ve Peygamber aşığı olan halkı geleneksel hale gelen açık alan mevlüdüne beklediklerini belirtti.

BATMAN DURUŞ GAZETESİ: Batmanlı askerin şüpheli ölümü!
Ardahan′ın Damal ilçesinde bulunan taburda askerlik yapan Batmanlı Mahsun Adlığ (20) adlı askerin silahıyla intihar ettiği iddia edildi.

Vali Arslan tuğla fabrikasında yılın ilk ateşini yaktı
Batman Valisi Yılmaz Arslan, bir tuğla fabrikasını ziyaret ederek üretimi yerinde inceledikten sonra tuğla fırınında yılın ilk ateşini yaktı.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: İki Batmanlı asker intihar etti
Muş Hasköy ilçesi ile Ardahan Damal ilçesinde vatani görevini yapan iki Batmanlı asker silahlarıyla intihar etti.

2 bin paket kaçak sigara yakalandı
Batman`da bir araçta yapılan aramada 2 bin paket kaçak sigara yakalandı.
BATMAN GAZETESİ: Sasonlu askerin ölümü, kafaları karıştırdı
Muş`a bağlı Hasköy ilçe jandarma komutanlığında askerlik görevini yapan Sasonlu er Abdurahman Çiftçi`nin intihar ettiği iddia edildi.

Kutlu Doğum takvimi açıklandı
Kutlu doğum etkinlikleri ve salâvat kampanyası ile adını duyuran Peygamber Sevdalıları Platformu, basınla bir araya geldi. Platform koordinatörü Ekrem Gülşen, ilimizde yapılacak olan Kutlu doğum etkinliği, salâvat kampanyası ve Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) ile bilgi vererek \"Kutlu doğum mevlidini 28 Nisan Pazar günü yapacağız.

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: İki erin şüpheli ölümü Batman`da yürek yaktı
Ardahan-Damal ilçesinde piyade er Batmanlı 20 yaşındaki Mahsum Adlığ, nöbet değişimi sırasında, Muş-Hasköy İlçe Jandarma komutanlığında Batman-Sason Yücebağlı 21 yaşındaki Abdurrahman Çiftçi`nin de karakol bahçesi dışında aynı günde şüpheli ölümleri ailelerini yasa boğdu.

BEM-BİR-SEN`de Demirhan dönemi
Memursen Konfederasyonuna bağlı Bem-Bir-Sen (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) İl Başkanlığını uzun süredir yürüten Yusuf Çiftçi, bayrağı yeni yönetime bıraktı.    (M.Fatih Akgül - İLKHA)