Doğacak bu tür sağlık sorunlarında, plastik cerrah ve ortodontist birlikte başarılı bir çalışma sürdürmektedir. Tam teşekküllü hastane ortamında, genel anesteziye başvurularak tedavi gerçekleştirilmektedir. Ameliyatı başarılı şekilde gerçekleştirilmesinde pay sahibi olacak kişi ise plastik cerrahlardır.

Çene Cerrahisi Tedavi Yöntemleri

Ağız ve diş sağlığı denildiği zaman en sık karşılaşılan problemlerin içerisinde yer almaktadır. Dişlerin yanlış diziliminden tutunda çene bozuklukları istenmeyen vakalardan birini oluşturmaktadır. Sonuç olarak bakıldığında ise kötü bir görünüm gün yüzüne çıkmaya neden olacaktır. Fakat çağımızda gelişen teknolojiler, ameliyatların sıkıntısız bir şekilde geçmesine neden olmakta ve işleri kolay hale getirmektedir. Ağız ve çene bozukluklarına dair geliştirilen çok özel yöntemler sayesinde, hastalar kısa süre içerisinde sorunlarından kurtulma şansına sahip oluyor.

Ortodonti tedavileri süreç olarak incelendiği zaman, sonucun bütünsel anlamda olumlu şekilde seyretmesine büyük katkı sağlıyor.

Ortognatik Cerrahide Neler Yapılır?

Çağımızda ağız ve dişlerle ilgili olarak sorunlarla karşılaşanların sayısı oldukça fazladır. Dişlerin yapısı ve yanlış dizilimi yahut çene bozuklukları söz konusu olabilir. Hal böyle olunca da hastalar için bu tür tedavi yöntemleri büyük bir umut kaynağı olmayı başarıyor. Ortognatik cerrahi, çene ile ilgili olarak meydana gelebilecek tüm sorunların çözümünü sağlamaktadır.

Tedavi sırasında alt ve üst çenenin birbiri ile uyumu, yapısının nasıl olduğu, şekil bozukluklarının tespiti gibi tüm aşamalar dikkatli şekilde yapılmaktadır. Sadece bunlarla sınırlı kalmayarak aynı zamanda diş ve çene ile ilgili uyumu da bakılmaktadır. Çenede meydana gelen hemen her bir problem, yapılacak başarılı tedavi yöntemleri ile giderilmeye çalışılmaktadır. Çene ameliyatı sonrası ise fonksiyonel ve estetik açıdan hoş görüntüler açığa çıkıyor.

Ortodonti Ve Ortognatik Farklı Mıdır?

Genelde bu iki bölümün birbiri ile karıştırılmasıyla karşı karşıya kalınmaktadır. Fakat her ikisini de ele aldığımız zaman yapılan yöntemlerin birbirinden farklı olduğunu söylememiz gerekir. Dişlerdeki dizilime dair yaşanan problemlerin giderilmesi ortodonti başlığına daha uygun oluyor. Ortognatik ise daha çok çene bozuklukları ile ilgilenen bir bölüm olarak ön plana çıkmaktadır. Fakat tedavi açısından birbirini birleştiren bazı kısımlar söz konusu olurken, iki tedavininde kapsamında olanlar değişkenlik gösterebilmektedir.

Ortognatik Tedaviler Risk Taşır Mı?

Ortognatik tedavi işlemlerinden yararlanacak olan hastalar, birtakım endişelere bölünebilmektedir. Bu durumun yaşanması normal bir olay olurken, profesyonel bir cerrahtan alacağınız tedavi desteği sonrasında korkulacak bir şeyin olmadığını daha iyi anlayacaksınız.

Her operasyonda olduğu gibi ortognatik tedavilerde de riskin sıfır olduğunu söylemek yanlış olur. Risk her ne kadar var olsa bile, açığa çıkmaması için mutlaka gerekli önlemlerin alınması şart haline gelmektedir. Fakat tedavi esnasında yapılacak olan anesteziler, hastaya olası bir ağrının yaşanmasına izin vermemektedir. Ameliyata başlamadan önce ve sonrasında neler yapılması gerektiği uzman doktorunuz tarafından en ince ayrıntısına kadar söylenir. Böylelikle hastalarda, doktor tarafından verilecek olan talimatlara göre hareket etmesi gerekecektir

Ortognatik tedavi işlemlerinde başarılı yöntemler ortaya koyan Prof. Dr Kemal Uğurlu, hastalara yardımcı olmaktadır. Eğer ki dişler ve çeneye dair sorunlarınız varsa, uzman cerraha danışarak yardım alabilirsiniz. İletişim numarası üzerinden daha geniş kapsamlı bilgiler verilmektedir.