Berberoğlu, 5 yıl önce bir "hukuk komedisi, rezaleti başladığını" savunarak bunları söylerken utandığını çünkü ülkenin gündeminin bambaşka olduğunu, esnafın siftah etmeden kepenk kapattığını, insanların pandemiden kırıldığını öne sürdü.

CHP'li Berberoğlu, 5 yıldır bunları unutmaya çalışırken unutturmamaya çalışanlar, bunun üzerinden ucuz siyaset yapanlar olduğunu söyledi. Daha Meclis'te vekilliğinin onaylanması anlamına gelen karar okunurken bu davanın adına "MİT TIR'ları davası" denildiğini dile getiren Berberoğlu, "Elinizi vicdanınıza koyun. MİT TIR'larını ben mi durdurdum, TIR'ları durduran savcı, hakim, jandarmayı, askerleri ben mi atadım? Ne utanmazlıktır." dedi.

Berberoğlu, kendisine atılan suçun, bir haberle ilgili olduğunu belirterek "Bir gazetede çıkmış olan Anayasa Mahkemesi tarafından ben hüküm giymeden 1 yıl önce haber olduğu teyit edilen, bu nedenle hapse atılmış gazetecilerin o kararla serbest bırakıldığı bir haberdir." ifadesini kullandı.

14. Ağır Ceza Mahkemesi, kendisine müebbet hapis cezası verdikten 3 ay sonra açılan başka bir davada takipsizlik verdiğini kaydeden Berberoğlu, "Müebbet-takipsizlik; orantısızlığa bakın. Mesele bir siyasi hukuk rezaletidir. 24 ayrı yargıç tarafından yargılandım, var mı bildiğimiz böyle bir dünya rekoru. Bu yargıçlar lehime karar verdikçe cezalandırıldılar." değerlendirmesinde bulundu.