Hem eğitimciler hem de öğrenciler açısından bazı olumsuzluklarla başlayacak eğitim öğretime hazır olduklarını belirten Sezer, salgın nedeniyle eğitimcilerin de risk altında olduğunu ifade etti.
Sezer "Yaşanan salgın nedeniyle eğitim çalışanlarımız risk altında. Bir an önce hepsinin aşılanması sağlanmalı ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze eğitime geçilmelidir. Salgın sürecinde eğitim yönetiminde kararlar zamanında alınmalı. Süreç içerisinde alınan farklı kararlar eğitim çalışanlarını belirsizlik içerisinde ve zor durumda bırakmamalıdır. İkinci dönem bu tür kararsızlıklara ve çelişkilere düşülmemelidir. Bakanlığın eğitim paydaşlarıyla istişare hâlinde olması, merkez ve taşra teşkilatları arasında güçlü koordinasyon kurması zorunludur." dedi.
"Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir." diyen Sezer, şunları söyledi:
"Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere, istihdamda güçlük çekilen yerlerde en büyük eğitim sorunu istikrarlı istihdamın sağlanamamasıdır. Eğitim çalışanlarına, zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapmaları hâlinde illerin mahrumiyet durumlarına göre ilave özel hizmet tazminatı ödenmelidir. İstihdamda zorluk çekilen bölgelerde kadro istikrarı sağlamanın yolu cebri uygulamalar değil, teşviki yöntemlerdir. Uzaktan eğitim sürecinde bölgesel ve yöresel eşitsizlikler ile aynı eğitim kurumundaki öğrenciler arasında dahi var olan eşitsiz derse katılım imkânları giderilmelidir. Öğretmen açığını, ücretli öğretmenlik gibi hak kayıplarına neden olan güvencesiz istihdam türleriyle kapatılmak yerine, öğretmen ihtiyacı gözetilerek 2021 yılı atama takviminde en az 60 bin öğretmen atanması yapılmalıdır. Okulların ödenek ihtiyacı karşılanmalı, yöneticiler velilerle karşı karşıya getirilmemelidir. Eğitim çalışanlarının yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır. Salgın süreci ve alınan tedbirlerin doğurduğu olumsuz sonuçlar gözetilerek, öğretmenlerimizin il içi ve iller arası yer değişikliği talepleri, mazeretlerinin giderilmesi başta olmak üzere, istekleri dâhilinde mağduriyet üretmeyecek ve yeni mağduriyetlere sebebiyet vermeyecek şekilde karşılanmalıdır." (İLKHA)