BİNGÖL - Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Ercan Kaplan, bu tür toplantıların esnafın sorunlarını anlama ve çözüm üretme açısından çok önemli olduğunu söyledi.
 
Kaplan, "Geçen yıl yapılan mevzuat değişikliğiyle denetimlerde numune alınarak fırıncılar için gramaj ve asgari tuz miktarı, pastaneciler içinde mikrobiyolojik kriterler büyük önem taşıyor" dedi.
 
Ayrıca Gıda mühendisleri Adem Emir ve Fatih Temel tarafından gıda mevzuatı, üretim yerinin taşıması gereken koşullar ve iş yeri çalışanları tarafından uyulması gereken hijyen kuralları konularında sunum yaptı.
 
Sunumun ardından memnuniyetlerini dile getiren fırın ve pastane çalışanları, bu tür toplantıların ve denetimlerin önemli olduğunu belirterek haksız rekabetin oluşmaması için denetimlerin devlet eli ile sıklıkla yapılmasının esnafın kazancına olacağını ifade ettiler.
 
Katılımcılar, denetimler hususunda her türlü yardıma hazır olduklarını belirttiler.
 
Toplantıya Gıda ve Yem Şube Müdürü Ercan Kaplan, Gıda Mühendisleri Adem Emir ve Fatih Temel ile fırıncılar ve pastaneciler katıldı. (Nihat Kanat - İLKHA)