MERSİN - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mersin İl Temsilciliği, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan, Yeşilay Haftası dolayısıyla hafta boyuncu bir takım etkinlikler gerçekleştirecek.

 

Bu kapsamda ilk olarak \"Yaşamayı Seç, Yeşilay Haftamız Kutlu Olsun\" yazılı motorlu paraşüt Mersin semalarında dolaştırıldı.

 

Konu hakkında açıklamada bulunan İl Temsilcisi Ahmet Nas, \"Bundan tam 93 yıl önce, gençliğin istikbalini bağımlılıklara kurban etmemek gayesiyle el ele veren bir grup aydınımızın temellerini attığı Türkiye Yeşilay Cemiyeti, bugün binlerce mensubu, gönüllüsü, genç ve dinamik kadrolarıyla bağımlılık karşısında mücadele veren yüz akı bir sivil toplum kuruluşu olarak hizmetlerini sürdürmektedir. Tarihimizdeki bu çok önemli ve anlamlı olayın yıldönümüne tekabül eden Mart ayının ilk haftası da ülke çapında farkındalık yaratan etkinliklerle \"Yeşilay Haftası\" olarak kutlanmaktadır\" şeklinde konuştu.

 

Amaçlarının her türlü bağımlılıktan kurtulmanın insan yaşamı için ne derece önemli olduğunu gözler önüne sermek olduğunu ifade eden Nas, \"Bu nedenle bu yıl yapılacak etkinliklerde \"Yaşamayı Seç\" sloganını kullandık.\" dedi.

 

Nas, hafta boyunca yapılacak konferanslar, reklam çalışmaları, ziyaretler ve oluşturulacak Yeşilay Parkı ile bağımlılığın en aza indirilebilmesi için gayret göstereceklerini ve amaçlarının Mersin`de Yeşilay`ın faaliyetlerini tüm yıla yaymak olduğunu belirtti. (Osman Öksüz - İLKHA)