VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

 

VAN OLAY GAZETESİ: \"Veda hutbesi bir kurtuluş reçetesidir\"
Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörlüğü, Veda Hutbesi`nin irad edilmesinin yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

 

Van Belediyesi neden bu binayı terk etti?
Kısa bir süre önce ağır hasarlı olduğu iddiasıyla BDP`li Van Belediyesi tarafından boşaltılan Van Belediyesi hizmet Binasının orta hasarlı olduğu ortaya çıktı.

 

Serhad FM salâvat kampanyasına start verdi
Van Serhad FM (103.0) ile Van Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen salâvat kampanyasına start verildi.

 

GAZETE VAN: Van`da sigara ve akaryakıt kaçakçılığı
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen 6 ayrı baskın 72 bin 500 paket kaçak sigara ile 2 bin 666 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

 

VAN HABERLERİ.NET: Van`da altyapı neden işlemiyor?
Vanlılar bugün sokakta gezdiklerinde hemen her caddede sanki sel oluyormuş gibi su yığınları bir o tarafa bir bu tarafa gideip geliyor olduğunu gördü. Çünkü bu suların akıntısını alacak herhangi bir altyapı hala yoktu Van`da.

 

Peki soruyoruz? Bunca alt yapı çalışması yapıldıda bu sular neden hala tepemize kadar çıkıyor?

 

MERKÜR HABER: Van`ın yeni imar planı askıya çıktı
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün Resmi İnternet sitesinde Yayınlanan İlana göre; Bakanlığımız tarafından onaylanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı paftaları ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı paftaları, Plan Notları ve Plan Açıklama Raporu 28/02/2013 tarihinden başlamak üzere İl Müdürlüğümüzün ilan panosu ile internet adresimizde 30 gün (otuz gün) süreyle eş zamanlı olarak askıya çıkarılmıştır. İlgililere ilanen tebliğ olunur.

 

DOĞU ANADOLU : \"Herkes Yeşilay`a destek olsun\"
Van İl Sağlık müDürü Acar ; alkol, tütün ve uyuşturucu gibi maddelerin insan sağlığı, ekonomi,aile ve toplum huzuruna verdiği zararların rakamlara sığdırılmaz duruma geldiğini söyledi. (Mehmet Aldemir - İLKHA)