Doğu Anadolu Bölgesi`nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceyle Erzurum`da ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi`nde soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum`da sıfırın altında 16, Kars ve Ağrı`da sıfırın altında 15, Ardahan`da sıfırın altında 13, Erzincan ve Iğdır`da sıfırın altında 2 derece olarak ölçüldü.
Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları çığ, don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kent merkezlerinde kalınlıkları Erzurum`da 42, Ağrı`da 53, Ardahan`da 30, Kars`ta 12, Palandöken`de 124, Konaklı`da 118, Bayraktepe`de 180 santimetre olarak ölçüldü.

Özellikle yüksek kesimlerde aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum`da 222, Ağrı`da 234, Kars`ta 77, ve Ardahan`da 14 olmak üzere 547 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Erzurum`da son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 6 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Öte yandan Erzurum`da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı yollarda mahsur kalan 14 araç ve içerisindeki 40 kişi İl Özel İdaresi ekiplerinin yardımıyla kent merkezine getirildi.

Rize`de de kar yağışı nedeniyle 144 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği`nden yapılan yazılı açıklamada, dünden itibaren etkili olan kar yağışı sonucu merkez ilçede 30, Ardeşen`de 35, Çamlıhemşin`de 15, Çayeli`nde 18, Fındıklı`da 3, Güneysu`da 5, Hemşin`de 8, İkizdere`de 20 ve Pazar`da 10 olmak üzere toplam 144 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Kar kalınlığının Çamlıhemşin`e bağlı Ayder yaylasında 50 santimetreyi, İkizdere-İspir kara yolunun 2640 rakımlı Ovit Geçidi`nde ise bir metreyi geçtiği kaydedildi.

İl genelindekar yağışının aralıklarla devam ettiği belirtilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları istendi.