Meteoroloji verilerine göre, hava sıcaklıklarının cuma gününe kadar mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.

Hava Tahmin Uzmanı Bayram Doğan, ülke genelinde sıcaklıkların cuma günü mevsim normallerine, cumadan sonra ise mevsim normallerinin altına düşeceğini söyledi.

Pazar günü itibarıyla yeni bir yağışlı sistemle birlikte yurdun kuzey kesimlerinde kar yağışının başlamasının beklendiğini anlatan Doğan, bu yağışların pazartesi günü biraz daha doğuya hareket ederek ülkenin doğu ve kuzey bölgelerini etkileyeceğini söyledi.

Doğan, İstanbul'da ise bugün 17 derece olarak beklenen sıcaklığın cuma günü 9 dereceye düşeceği bilgisini verdi.

Doğan, pazar ve pazartesi günleri sıcaklığın mevsim normallerinin 4-6 derece altına düşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Sosyal medyada konuşulan "uzun yılların rekoru olacak" şeklindeki bilgileri de değerlendiren Doğan, böyle bir beklentilerinin olmadığını söyledi.

Ankara'nın kuzey kesimlerinde pazar günü kar yağışı görülecek.

Pazartesi günü ise kent genelinde bir yağış beklentisi var.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı rapora göre, ocak ayında yağışlar ülke geneli normali ve geçen yıl yağışlarının üzerinde gerçekleşti.

Ocak ayında 93,8 mm yağış kaydedildi. Yağışların normali (1981-2010 ortalaması) 65,8 mm ve 2020 yılı ocak ayı ise 61,3 mm olarak açıklandı.

Yağışlarda normaline göre yüzde 43 ve 2020 yılı ocak ayı yağışlarına göre yüzde 53 artış yaşandı.

Raporda en fazla yağış alan bölgelere bakıldığında, ocak ayı yağışları özellikle Marmara Bölgesi`nde büyük ölçüde artış gösterdi.

Yağışlar Trakya, Kuzey Ege, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Kayseri ve Hatay çevrelerinde normallerine göre yüzde 100`den fazla arttı. Erzurum`un kuzey kesimlerinde ise yüzde 60`ın üzerinde azalma gerçekleşti.

Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Hatay, Kırklareli, Osmaniye ve Tekirdağ normallerinin 2 katından fazla yağış alan iller oldu.

Ortalama sıcaklıkların 1981-2010 Normallerine Göre Mukayesesi Raporu`na göre ise, ortalama sıcaklıklar kıyı kesimleri, Trakya çevresi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi çevrelerinde genelde mevsim normallerinin üzerinde, Doğu Anadolu Bölgesi genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti.

Uzun yıllar ocak ayı ortalama sıcaklığı 2,7 derece iken, 2021 ocak ayı 5,4 derece ölçüldü. Ocak ayında en düşük sıcaklık eksi 34,5 dereceyle Ağrı`da, en yüksek sıcaklık ise 28.8 dereceyle Cide`de tespit edildi.

Bölgelere göre ise sıcaklık ortalaması şöyle; uzun yıllar ortalama sıcaklığı 5,1 derece olan Marmara`da, ocak ayı 8,2 derece oldu. Uzun yıllar ortalaması 6.3 derece olan Ege`de, ocak ayı 8,6 derece oldu. Uzun yıllar ortalaması 7,4 derece olan Akdeniz`de, ocak ayı 9,6 dereceye çıktı.