MERSİN - Yaratıcı öğrenme ortamları anahtar yeterliliklerin geliştirilmesi için ders dışı etkinlikler isimli proje kapsamında Mersin`de bulunan yabancı konuklara ilin eğitim altyapısı, projeler ve kaydedilen başarılar hakkında bilgi veren Gül, eğitim alanında Mersin`in yaptığı çalışmalarla örnek gösterildiği gibi aynı zamanda da örnek alınan bir il olduğunu söyledi. Açık Okul Projesi, Çocuk Üniversitesi ve TKY`deki başarılara da değinen Gül, yapılan projelerin öneminden ve başarıların büyüklüğünden bahsetti.

Heyet üyeleri ise projenin eğitim kurumlarında ders dışı etkinlikler ve sosyal faaliyetler aracılığıyla eğitimde motivasyon ve katılımın artırılmasını amaçladığını ifade ederek bu kapsamda ilimize bir çalışma ziyaretinde bulunduklarını dile getirdiler.

Proje sorumlularından Hamide Yaşar Kavas ise ilimizden Piri Reis İlköğretim Okulu, Toroslar Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Mersin Halk Eğitim Merkezi`nin yerel partnerler arasında ile yer aldığını belirtti. Kavas, proje süresince 4 uluslar arası ziyaret gerçekleştirileceğini, okul dışından kamu ve özel kurumların sosyal faaliyetler kapsamındaki katkılarının da dâhil edildiği bir eylem planı hazırlanacağını kaydetti. (Osman Öksüz - İLKHA)