Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı ordu birliklerinin, muhaliflerin yoğun olduğu kentlerde düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 85`e yükseldiğini bildirdi.

SNHR, güvenlik güçlerinin sabahtan bu yana ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda Şam`ın banliyölerinde 25, Halep ve Humus`ta 13`er, Dera ve İdlib`de 11`er, Hama`da 5, Lazkiye`de 4, Rakka kentinde 2 ve Deyru`z Zor`da 1 olmak üzere ölü sayısının 85`e çıktığını duyurdu.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Özgür Suriye Ordusu`nun (ÖSO) Uluslararası Şam Havaalanı yolunda bulunan Hasula askeri noktasına saldırarak 3 tank ile çok sayıda askeri aracı imha ettiğini aktardı.

Şam`dan Scud füzelerinin fırlatıldığı Kalamun bölgesinde Esad birlikleri ile silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına işaret eden SRGC, ÖSO`nun Şam`ın Cobar ve Dareya banliyölerinde 2 tank ile çok sayıda askeri aracı imha ettiğini ve nizami ordunun ağır zayiat verdiğini bildirdi.

SRGC ayrıca, aralarında üst düzey subayların da bulunduğu 220 askerin, Şam`daki birliklerinden ayrılarak muhaliflere katıldığını duyurdu.

Kuzeydeki Kamışlı kenti yakınlarında ve Haseke ili merkezinde de iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi.