Kılıçdaroğlu, "Hiçbir güç inandığım yoldan beni döndüremeyecek. Halkın bütün katmanlarıyla birlikte bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Sevgiyi, huzuru getireceğiz, kaygıyı, tasayı uzaklaştıracağız." dedi.

Kılıçdaroğlu, sel felaketinden mağdur olanlar için İzmir'de belediyenin önemli hizmetler verdiğini ifade ederek sel nedeniyle 2 bin 554 hane ve iş yerinde sorun olduğunu ve mağdurlara 7 milyon 31 bin liralık yardım yapılacağını aktardı.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti; 

"Her büyük kentin ulaşım sorunu var. Belediye başkanlarının görevi de ulaşım, otopark sorununu çözmektir. Bu sorunları çözmek için çaba harcarlar. Yaptıkları harcamanın hesabını halka vermek zorundadır halka hesap vermek, Hakk'a hesap vermektir. Her kuruşun hesabını veren belediye başkanı doğru belediye başkanıdır. Biz yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'de hayata geçirmeye çalışıyoruz. Halkına hesap veren siyaset anlayışı. Halkın günlük sorunlarını gören, gelecekteki sorunları gören bir siyaset anlayışı. Bunu yapmak istiyoruz. İnşallah iktidarda da bunu yapacağız. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Bizler belediyelerden başlayarak hizmeti kendi halkımıza yapacağız."