VAN - Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Serhad FM sunucularından Abdulvahap Akkay, "Hz Muhammed (SAV)`e Her Gün Binler Salâvat" sloganıyla bu yılda Salâvat kampanyasına başladıklarını söyledi.


"Bizler radyoyu insanlara İslam`ı anlatma aracı olarak görüyoruz"
Serhad FM`i kısaca tanıtan Sunucu Abdulvahap Akkay, Serhad FM`in 2010 yılında yayın hayatına başlayan ve İslami çizgide yayın yapan bir radyo olduğunu belirterek, "Bizler de yayın hayatına başladığımız 2010 yılından beri radyoyu insanlara İslam`ı anlatma aracı olarak görüyoruz. Serhad FM olarak Resulullah (SAV)`ın yoluna uygun bir şekilde İslam`ı insanlara ulaştırma çabası içerisindeyiz. Radyomuz Serhad FM 103.0 frekansında birbirinden güzel programlarla yayın hayatına devam ediyor" dedi.


"Bizler insanları Allah Resulüne yakın olmaya davet ediyoruz"
Bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Salâvat Kampanyası hakkında bilgi veren sunucu Akkay, kampanyalarını Van Peygamber Sevdalıları ile birlikte yürüttüklerini hatırlatarak, "Öncelikle Salâvat derken neyi anlamamız gerekiyor. Bizler bu salâvatları çekerken acaba Allah Resulü bu salâvatlara muhtaç mıdır, yoksa bizler mi bu salâvatlara muhtacız diye bakmamız gerekir. Salâvatın fazileti hakkında Resulullah (SAV)`ın birçok Hadisi Şerifleri vardır. Bizler birkaç tanesini hatırlayacak olursak Allah Resulü, `Bana en çok yakın olan bana en fazla salâvat getirendir` der. Bizlerde insanları Allah Resulü`ne yakın olmaya davet ediyoruz ve Salâvatı da insanları Allah Resulüne yakınlaştırma aracı olarak görüyoruz. Yine bununla birlikte biz şunu da çok iyi biliyoruz ki, Allah Resulü (SAV) çekilen salâvatlardan haberdardır. Bizlerde Allah`ın izniyle salâvat getirir ve buna sebep olursak ümit ediyoruz ki Allah Resulü bizi sever" şeklinde konuştu.


"Hedefimiz bu yıl Van`da 5 milyar Salâvat"
Bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Salâvat kampanyasının ilk iki senelik hedeflerinin çok üzerinde Salâvat olduğunu hatırlatan Akkay, "İlk sene bir milyar Salâvatı hedeflerken, dinleyicilerimiz ve halkımız İslami duyarlılıklarını göstererek 4 milyarın üzerinde bir Salâvat çektiler. Geçen sene ise yine 4 milyar 60 milyon gibi bir Salâvat vardı. Bu yıl ise hedefimiz yine milyar Salâvat ve inşallah 5 milyar salâvattır. Vanlıların Peygamber sevdasını bildiğimiz için bunu da uzak görmüyoruz" dedi.


"Salâvat kampanyamız Kutlu Doğum etkinliğine kadar devam edecek"
Kendilerine ulaşmak isteyen dinleyicilerinin (0432) 216 60 60 nolu telefon numaraları ve www. Serhadfm.com adresinden çekmiş oldukları Salâvatları kendilerine ulaştırabileceklerini aktaran Abdulvahap Akkay, Salâvat kampanyalarının startını verdiklerini belirterek, "Bir haftaya yakındır kampanyamız başladı. Rabbimiz nasip ederse, Van Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Nisan ayı içerisinde düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinliğine kadar da kampanyamız devam edecek. İnşallah her sene olduğu gibi bu senede Kutlu Doğum etkinliğinde çekilen Salâvatlar Allah Resulü (SAV)`e hediye edilecek" diye konuştu. (Murat Dalgın -İLKHA)