Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın; salı sabah saatlerinden itibaren güneyli yönlerden Karadeniz’de (40-60 km/sa) kuvvetli, öğle saatlerinden başlayarak Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuzey Ege’de rüzgarın; salı öğle saatlerinde güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinde güneyinde güneydoğudan, gece saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, akşam saatlerinden itibaren 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; çarşamba günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Güney Ege’de rüzgarın; salı akşam saatlerinde güney ve güneydoğudan, gece saatlerinde güneybatıdan, Çarşamba günü sabah saatlerinde kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın; Çarşamba günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. (İLKHA)