Mısır Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Semir Ebu`l-Maati, milletvekilliği adaylıkları için başvurunun 9 Mart`ta başlayacağını açıkladı.

YSK Başkanı Ebu`l Maati düzenlediği basın toplantısında seçimlerin, farklı vilayetlerde, farklı zamanlarda 2 turlu ve 4 ayrı aşamada gerçekleştirileceğini bildirdi.

Belirlenen vilayetlerin belli tarihte seçime gittiği Mısır`da YSK Başkanı Ebu`l-Maati, seçimlerin önce Kahire, Minye, Buhayra, Port Said ve Kuzey Sina`da 22-23 Nisan tarihlerinde yapılacağını ve ikinci turun 29-30 Nisan`da gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Buna göre belli illerde, farklı tarihlerde millet meclisi seçimlerinin yapılacağı Mısır`da seçimlerin son tarihi 23-24 Haziran olarak duyuruldu.

Seçim yasaklarına da değinen YSK Başkanı Ebu`l Maati, dini içerikli slogan ve promosyon kullanılmaması, eğitim merkezleri ve ibadethanelerde seçim kampanyasının yapılmaması, dış ülkelerden seçim yardımı kabul edilmemesi ve seçmenlere yönelik şiddete başvurulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Ayrıca Ebu`l-Maati adayların her birinin seçim kampanyalarında harcama yapabilecekleri miktarın üst sınırının da 1 milyon Cüneyh (270 bin TL) olduğunu hatırlattı.

Mısır`da, 25 Ocak devrimi sonrası yapılan ilk yasama seçimlerinde oluşan Mısır Millet Meclisi, Anayasa Mahkemesi tarafından meclis kanunundaki bazı maddelere aykırılığı gerekçe gösterilerek 14 Haziran 2012`de feshedilmişti.

Kaynak: AA