Aralıksız iki aydan beri her cuma günü hükümet aleyhinde gösteri yapan Iraklılar, bugün de cuma namazından sonra Maliki hükumetinin uygulamalarını protesto etti.

Cuma namazı öncesinde emniyet güçleri Musul`un bir çok yerinde güvenlik noktaları oluşturarak halkın cuma hutbesine gitmesini engelleyici tedbirler alması dikkati çekti. Cuma namazının kılınacağı Ahrar (özgürlük) meydanının 4 ayrı yerinde güvenlik noktası kuran polisler, namaza gelenleri sıkıca arayıp sorguladıktan sonra bıraktı.

``Kılıçlarımızı Bağdat`ta kaldıracağız``

Cami imamı Şeyh Ziya El Ubeydi, Ahrar cuma hutbesinde, anayasının tamamen değiştirilmesini istediklerini söyledi. Hükumetin Terörle Mücadele Kanunu`nu değiştirmesinin bir yararı olmadığını savunan Şeyh Ubeydi ``Biz biliyoruz ki terör kanunu değiştirilirse benzer 40 madde daha getirirler. Bu yüzden Anayasanın 4. maddesini değil, Anayasanın tamamının değiştirilmesini istiyoruz`` dedi.

Cuma namazının ardından meydanda bir süre hükumet aleyhinde sloganlar atıp pankart açan Musullular daha sonra sessizce dağıldı.