Toplantıya yabancı gazetecinin sorusuna Davutoğlu`nun sert cevabı damgasını vurdu.

Yabancı gazeteci, Başbakan Erdoğan`ın Siyonizmle ilgili Viyana`da söylediği sözleri hatırlatarak İsrail`e yönelik düşmanca açıklamalarda bulunduğunu ileri sürdü.

Ahmet Davutoğlu , yabancı gazetecinin `Düşmanca ifadeler` sözlerine dikkat çekti ve Mavi Marmara`da öldürülen 9 Müslümanı hatırlattı. Davutoğlu, ``Biz kimse için düşmanca bir açıklamada bulunmadık. Açık denizde 9 sivili hunharca katleden İsrail`in tutumuna düşmanca denilebilir. Ölenler arasında Amerikan vatandaşı da vardı. Amerika`ya da bu soruyu sorun. 9 masum insanın suçu neydi? Geçmiş asırlara da bakarsanız Yahudilerle ilgili sorunlara çözüm aradığımızı göreceksiniz. Biz tüm ırkçılıklara, katliamlara karşı çıktık. Mavi Marmara`ya kadar biz İsrail- Filistin barışı için elimizden geleni yaptık. Şimdi de yapmaya razıyız. Anti-semitizme karşı olduğumuzu herkes biliyor. Biz barış için her türlü çabayı gösteririz. Bu duruma da devam edeceğiz. İsrail Türkiye`den olumlu açıklamalar duymak istiyorsa hem Türkiye`ye karşı hem de bölgeye karşı tutumunu gözden geçirmelidir.`` diye konuştu.

JOHN KERRY: AYNI DÜŞÜNMÜYORUZ
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry , Başabakan Erdoğan`ın Viyana`da yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, "Bu konuda aynı fikirde değiliz. Türkiye ve İsrail, her ikisi de ABD`nin hayati müttefikleridir" dedi.