Bu kapsamda sağlık çalışanlarının yasal hakları, muayene öncesi, sonrası ve diğer tüm süreçlerde karşılaşılabilecek hukuki sorunlar ve bu sorunların ortaya çıkma durumunda geliştirilebilecek hukuki savunmalar hakkında eğitim verilecek.
“Sağlık Hukuku Sertifika Programı Eğitimi” hakkında bilgi veren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, pandemi döneminde üniversite olarak sürece daha fazla katlı sunabilmek için önemli iş birlikleri ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti.
Özaydın, “Ülkemizin ve bölgemizin hem akademik gelişimine hem de ihtiyaç duyulan eğitim ve araştırma faaliyetlerine önemli katkılar sunan Gaziantep Üniversitesi, sahip olduğu tüm potansiyelini şehrimizin pandemi dönemindeki krizden çıkış stratejilerinin geliştirilmesi ve bu süreçte ihtiyaç duyulan faaliyetlerin hayata geçirilmesi için kullanıyor. Gerek bünyesinde gerçekleştirmiş olduğu araştırma ve eğitim faaliyetleriyle gerek Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile pandemi döneminde bölgemize önemli hizmetler sunan üniversitemizde yenilikçi bir eğitim hizmeti olarak “Sağlık Hukuku Sertifika Programı Eğitimi” düzenlenecek.” dedi.
Göreve başladığı günden bugüne pandemi döneminde üniversite olarak bu sürece daha fazla nasıl katkı sunacakları noktasında önemli işbirlikleri ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Özaydın, “Fedakarca çalışan sağlık mensuplarımıza üniversite olarak her zaman elimizden gelenin en iyisini sunmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda tıp fakültemizde çalışanlarımızın sosyo-kültürel ve işyeri çalışma iklimini geliştirecek birçok uygulamalar yaptık. Bunlardan en önemlisi tıp fakültesinde kullanılan tüm alet ve ekipmanların yeni teknoloji ürünü olmasına özen göstererek, aynı zamanda bu ekipmanların hijyen düzeyini de üst seviyelere çekmek için tüm tedbirleri aldık. Tıp fakültesinde hijyen kuralları tüm süreçleriyle sıkı bir şekilde kontrol edilmektedir.” şeklinde konuştu.
Özaydın, bölgenin en büyük spor komplekslerinden biri olan GAÜN SPORIUM'u tıp fakültesindeki sağlık çalışanlarına ücretsiz olarak açtıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Sahada fedakarca görev yapan sağlıkçılarımızın ve geleceğin sağlıkçıları olacak tıp fakültesi, sağlık bilimleri öğrencilerinin ihtiyaçlarını analiz ettik. Gerçekleştirilen bu analiz sonucunda kapsamlı bir sağlık hukuku eğitiminin faydalı olacağı kanaatine vardık. Bu ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıkan sağlık hukuku eğitimi üniversitemiz sürekli eğitim merkezi tarafından düzenlenecek olup program sonrası sınavda başarılı olanlara sertifika verilecektir.”
Özaydın, “Özellikle sağlık çalışanlarımızın görevleri esnasında karşılaşabilecekleri olağandışı durumlara, rutin muayene ve tedavi süreçlerine hukuksal olarak nasıl yaklaşmaları gerektiği, aynı zamanda yaşanan olumsuz bir durumda yasal haklarını bilerek süreç yönetimini nasıl yönlendirmesi gerektiği noktasında geliştirdiğimiz bu eğitim Gaziantep Üniversitesi’ne özel olup, alanında aynı isimde bazı kısa süreli eğitimler olsa da bu içerikteki ilk eğitim olma özelliğini taşıyor.” dedi. (İLKHA)