Dünyanın çeşitli bölgelerinden işgal altındaki Filistin topraklarına Yahudi göçmen getirmekle görevli Yahudi Ajansı, Amazon nehri kıyısında yaşayan bir grup kızılderiliyi Yahudi asıllı oldukları iddiasıyla Filistin topraklarına getirmeye hazırlanıyor.

İşgal rejimi medyası, Latin Amerika ülkelerinden Peru Cumhuriyeti`nin İquitos kentinde Amazon nehri kıyılarında yaşayan kızılderililerden bir grubun çok yakında işgal altındaki Filistin topraklarına getirileceğini bildirdi.

Latin Amerika`dan işgal altındaki Filistin topraklarına getirilecek Yahudilerin Kuzey Afrika`dan göç eden ve soyları 19. yüzyılın sonlarına dayanan Yahudilerden olduğu, çoğunluğu erkeklerden oluşan grubun Amazon havzasındaki İquitos kentine yerleşerek kauçuk çıkarma işiyle ve ticaretiyle meşgul olduğu iddia edildi.

İşgal rejimi medyası, on yıl önce söz konusu grup ile Yahudi örgütlerinin iletişim kurduğunu ve onları işgal altındaki Filistin topraklarına getirmeye çalıştığını, küçük bir grubun doksanlı yıllarda İsrail`e göç ettiğini ve arkasından başka grupların da işgal altındaki Filistin topraklarına geldiğini, bir süre önce yüz kişilik bir grubun daha göç talebinde bulunduğunu söyledi.

filistinhaber