DİYARBAKIR- Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Hikmet Hamzaoğlulları, Yönetim Kurulu üyelerinden Genel Sekreter Abdulmuttalip Akıncı ve yönetim kurulu üyeleri Şeyhmus Ayla ile Vedat Gölcük` ten oluşan heyet ziyaret çerçevesinde ki heyet Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak`ı ziyaret ederek, Kızılay Diyarbakır Şubesi faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

 

Heyet adına konuşan Genel Sekreter Abdulmuttalip Akıncı, geçtiğimiz Ramazan ayında Kızılay Diyarbakır Şubesi`nin 1200 aileden, yaklaşık 6000 bin kişiye, sıcak yemek verildiğini belirterek, \"Önceden Ramazan ayında halkımıza sunmuş olduğumuz yemeklerin içine 200kğ et koyuyor idik sizin katkınızla bu miktar 400 kğ` ma çıkarıldı. Böylece yemeklerimiz daha da zenginleşti. Şu an Kızılay Diyarbakır Şubesi olarak her gün sabah 07.00ile 09.00 arası ihtiyaç sahibi 500 vatandaşımıza Kızılay Merkezimizde çorba veriyoruz\" dedi.

 

Verdikleri çorbanın 5 yıldızlı otel kalitesinde ve isteyen vatandaşın istediği kadar yiyebileceğini söyleyen Akıncı, \"Kendi unumuzu kullanarak ekmeğimizi daha ucuza mal ediyoruz veriyoruz ve isteyene istediği kadar ekmek veriyoruz. Bu hizmetlerin yanı sıra Şefkat Evinde ise 200 kişiye sabahları istedikleri kadar çorba sunuyoruz. Tabi tüm bunlar sizin yardımlarınızla oldu, Kızılayımıza birlikte yürüttüğümüz ortak proje çalışmaları için 70 bin liraya yakın bir kaynak aktardınız\" ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra söz alan Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Hikmet Hamzaoğlulları ise, Kızılay Diyarbakır Şubesi olarak 2012 yılında ihtiyaç sahibelerine 20 ton kavurma şeklinde et ve binlerce poşet giyisi dağıtıklarını kaydederek, \"Tüm bunların yanı sıra Van depremzedeleri için gıda maddeleri, çocuk bezi, mama, ısıtıcı gibi zaruri ihtiyaç malzemelerini depremzedelerimize ulaştırmanın onurunu yaşadıklarını\" belirtti.

 

Vali Toprak ise göreve yeniden seçilen Kızılay Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ederek yeni yönetimin kurulun hayırlı hizmetlere vesile olması temennisinde bulundu.

 

Vali Toprak Şefkat Evinde, Kızılay Diyarbakır Şubesi`nin katkıları ile her sabah 200 yakın kişiye çorba ve ekmek ikram edilmesin çok hayırlı bir hizmet olduğunu sözlerine ekleyerek \" Bu bir vicdan bu bir yürek meselesidir. Diyarbakır`ımızın neresinde bir ihtiyaç sahibi vatandaşımız varsa bulup gereken yardım elini uzatmalısınız. İnsanımız yüreği ile vicdanını ile size her türlü katkıyı sağlamaya her zaman hazırdır. Biz de Valilik olarak, yürütmüş olduğunuz bu hayırlı hizmetlerde sizlere gereken maddi ve manevi tüm katkıları bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sunmaya hazırız.` dedi.

 

Ziyaret, Kızılay Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinin Vali Toprak`a Kızılay`a vermiş olduğu desteklerden ötürü Türk Kızılay`ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar adına bir plaket sunması ile sona erdi. (Osman İçli-İLKHA)