BATMAN - 28 Şubat 1997`de yapılan Postmodern darbenin izleri, kronikleşmiş etkileri ve mağduriyetler devam ediyor. Batman Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Bey-Der) Başkanı Zeki İslamoğlu, bin yıl süreceği söylenen ve dindarlar üzerinde sürek avı başlatılan 28 Şubat süreci ile ilgili açıklamada bulundu.

İslamoğlu yaptığı açıklamada, 28 Şubat`ın Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyleyerek "Postmodern darbenin 16.yıl dönümünde, halkın iradesiyle iktidara gelmiş meşru bir Hükümeti alaşa etmek ve belirli amaçlar doğrultusunda ülke genelinde demokrasiyi askıya alarak cunta yönetimi tesis etmeye çalışmak amacıyla gerçekleştirilen bu vahim olayı şiddetle protesto ediyoruz" dedi.

28 Şubat darbesinde binlerce kişinin mağdur olduğunu hatırlatan İslamoğlu, şu ifadelere yer verdi, "Halkın iradesine tahammülü olmayan, cunta özleminde bulunan zihniyetin gerçekleştirdiği bu olay ile toplumun çeşitli kesimlerinden binlerce mağdur meydana getirilmiş. Zulüm almış başını gitmiştir. Darbecilerin `bin yıl sürecektir` dedikleri bu darbe ile cuntacı zihniyetinde olan sözde cumhuriyetçilerin halkına karşı gerçek yüzleri deşifre olmuştur. O zaman iktidarda bulunan Hükümetin bir takım tavırları bahane edilerek darbe heveslerini gerçekleştirmeye çalışan cuntacılar, amaçlarına ulaşamamış ve hatta çoğu darbeci son yıllarda gerçekleşen hukuki süreçlerle yargılanarak, hesap vermeye başlamışlardır."

İslamoğlu, son olarak şunları söyledi: "Tarihi tecrübeler her zaman şunu göstermiştir ki halka rağmen halkçılık yapmaya kalkışanlar bu mücadelede yenilmekten kurtulamamışlardır. Bu düşüncelerle Bey-Der olarak bir kez daha 28 Şubat 1997 yılında halkın iradesine yönelik gerçekleştirilen bu darbeyi şiddetle kınadığımızı ifade ediyoruz." (M. Fatih Akgül-İLKHA)