BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bugün yer alan bazı haber özetleri şöyle:


BATMAN BASIN.COM: ŞENLİKOĞLU, GAZETE İLANI İLE BAKANA KARŞI ÇIKTI!
Muhafazakâr kesimin önde gelen isimlerinden yazar Emine Şenlikoğlu gazete ilanı ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`na açıkça karşı çıktı.

HÜR DER: `28 ŞUBAT SÜRECİ VE ZİHNİYETİ ORTADAN KALDIRILMALI`
Hür Der Batman Şube Başkanı Av. Serkan Ramanlı, 28 Şubat sürecinin hak ve özgürlüklerin anayasal güvence altına alınması ve sürecin sorumlularından hesap sorulması ile ortadan kalkabileceğini söyledi.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: CAMİİ CİNAYETİYLE İLGİLİ 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Batman`ın Balpınar Beldesi`ndeki bir camide namaz kılarken öldürülen 65 yaşındaki adamın katil zanlısı oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

500 GRAMLIK EKMEK 1.30 TL OLDU
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Übeyit Akyıldız, ekmeğe zam yapıldığını duyurdu.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: BIÇAK KALBİNE İSABET ETTİ
Önceki gün öğle saatlerinde Bağcılar Orhangazi Anadolu İmam Hatip lisesi dışında bir kişinin bıçaklı saldırısında kalbine isabet eden bıçak darbesiyle yaşamını yitiren M. Ağın`ın cenazesi dün akşam saatlerinde getirildiği Batman`da toprağa verildi.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: EVLERE `BOMBA` TAŞINIYOR
Batmanda son zamanlarda mutfak tüplerini akaryakıt istasyonlarında otogazlarla dolduranların sayısında ciddi bir artış var.


BATMAN UMUT GAZETESİ: CAMİİ CİNAYETİYLE İLGİLİ 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Batman`ın Balpınar Beldesi`ndeki bir camide namaz kılarken öldürülen 65 yaşındaki adamın katil zanlısı oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: 28 ŞUBAT`IN ETKİSİ HALEN SÜRÜYOR
28 Şubat sürecinde özellikle inançlı insanların çok ciddi baskılara ve işkencelere maruz kaldıklarını ve eğitim haklarından mahrum bırakıldıklarına dikkat çeken Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Av. Murat Çiçek, 28 Şubat`a ait yasaların devam ettiğini vurguladı.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: 10 BİN YILLIK GÜNEŞ TAPINAĞI`NDA YAŞAM
Batman`da yeni yeni keşfedilen ve 10 bin yıllık Güneş Tapınağı olduğu belirtilen mağarada insanlar yaşam mücadelesi veriyor.

KÖPEKLERİN PARÇALADIĞI CESEDİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ
Batman`ın Gercüş İlçesi`nde yol kenarına gömülü halde bulunan kadın cesedi yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: VALİ ARSLAN, KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI
Geçtiğimiz hafta Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli`nin konuşmacı olarak katıldığı kariyer gününün bu haftaki konuğu Vali Yılmaz Arslan oldu.


BATMAN GAZETESİ: İŞ KUR`DAN ÖĞRENCİLERE SEMİNER
İş Kur il müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren iş ve meslek danışmanları, Gap ilkokulu öğrencilerine yönelik \"meslek seçimleri ve yöntemleri\" konulu seminer verdi.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: EKMEĞE 30 KURUŞ ZAM
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Übeyit Akyıldız, 1 liradan satılan 500 gram ekmeğe 30 kuruşluk zam yapıldığını belirterek; \"Son zamlar göz alındığında yapılan bu küçük artışa rağmen bölgede en ucuz ekmek Batman`da satılıyor\" dedi.


KAYBOLAN KIZLARININ CESEDİYLE KARŞILAŞTILAR!
İki ay önce kaybolan Kulp`lu 42 yaşındaki B.Ç`nin cesedi Gercüş Kozlu köyü yakınlarındaki yol kenarında bulundu.


BATMAN DURUŞ GAZETESİ: HÜDA PAR BATMAN MERKEZ İLÇE TEŞKİLATI KURULDU
2012 yılının Aralık ayında kurulan ve Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarına hız veren Hür Dava Partisi′nin (HÜDA-PAR) Batman Merkez İlçe Teşkilatı da kuruldu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)