DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

 

DİYARBAKIR MEDYA : AK Parti`nin projesini bitiren anket

AK Parti\"nin belediye başkanlarına yönelik yaptırdığı anketten çıkan sonuçlar, 3 dönemi dolan bakanlardan \"belediye başkanı adayı yapma\" projesini rafa kaldırma ihtimalini güçlendirdi.

 

DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: Sesimizi duyun

Belediye ve Kültür Bakanlığının `Kentsel Dönüşüm Projesi` kapsamında vatandaşı mağdur ettiği iddia edildi. Mağduriyetlerini anlatan vatandaşlar, yetkililerin seslerini duymasını istedi.

 

HABER DİYARBAKIR ORG: Diyarbakır`da uzun namlulu silahlarla kavga

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde bulunan bir barda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolaylı uzun namlulu silahlarla kavga yaşandı.

 

GÜNEYDOĞU EKSPRES: 27 yıllık kan davası barışla son buldu

Hakkâri`nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün köyünde 27 yıl önce başlayan kan davası barışla sonlandı.

 

HABER DİYARBAKIR: Hür Der: `28 Şubat süreci ve zihniyeti ortadan kaldırılmalı`

Hür Der Batman Şube Başkanı Av. Serkan Ramanlı, 28 Şubat sürecinin hak ve özgürlüklerin anayasal güvence altına alınması ve sürecin sorumlularından hesap sorulması ile ortadan kalkabileceğini söyledi.

 

DİYARINSESİ: Fabrikaya dönüştürülen camiyi tapu kayıtları kurtaracak

Tek parti döneminde satıldıktan sonra fabrikaya dönüştürülen Diyarbakır`daki İbn-i Sin Camii`nin yıkımı durduruldu. Metruk yapının bilimsel olarak detaylı bir araştırmaya ihtiyaç duyduğunu belirten Anıtlar Kurulu, tapu müdürlüğünden Diyarbakır`ın tüm dönemlerine ait tapu bilgilerinin kurula iletilmesine karar verdi.

 

DİYARBAKIRSÖZ: Büyük vurgun!

Önce sağlık müfetişi olarak kendini tanıttı, sonra Saymanlık Müdürüyüm dedi, 620 bin liralık dolandırıcılığa imza attı. 4 kişi tutuklanırken, örgüt lideri aranıyor.

 

YENİ YURT GAZETESİ : İHD: 2012 yılında 661 çocuk hak ihlali yaşandı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi tarafından, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde 2012 yılı içerisinde çocuk haklarına yönelik ihlal raporu açıklandı.

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: Surlarda huzur operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu madde kullanımı ve uyuşturucu madde ticaretini önlemek amacıyla tarihi Diyarbakır surlarında huzur operasyonu yaptı.

 

GAZETE DİYARBAKIR: Sağlık personeline soruşturma açtılar!

15 Şubat protestosunda polisin zırhlı aracının çarpması sonucu hayatını kaybeden Şahin Öner olayının ardından, olay akşamı görev yapan ambulanstaki sağlık ekibinden 2 kişiye hem Sağlık Bakanlığı hem de savcılık tarafından soruşturma açıldığı öğrenildi.

 

ÖZDİYARBAKIR GAZETESİ: Evsen: Dini bile askerler yönetti

Post Modern darbe olarak anılan 28 Şubat mağdurlarından Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, 28 Şubat`ın net bir darbe olduğunu belirtti. 28 Şubat`ta birçok kurum ve kuruluş ile vakfın askerler tarafından yönetilmeye başlandığını aktaran Evsen, \"Bir zamanlar dini bile askerler yönetti\" dedi. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)