ADANA - 28 Şubat 2013 Perşembe günü Adana`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:


5 OCAK GAZETESİ: ADANA`DA İŞ BIRAKMA EYLEMİ
Adana`da yüzlerce kamu çalışanı, iş güvencesi ve eşit çalışma koşulları için 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. Türkiye genelinde bazı sendikaların aldığı 1 günlük iş bırakma eylemine Adana`daki Büro Emekçileri Sendikası`na (BES) ve Türk Büro Sen`e bağlı çalışanlar da katıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde toplanan grup, iş güvencelerinin sağlanması için mesaileri durdurdu.

500 yıllık ağaç kurtarıldı
Gürselpaşa Mahallesi`ndeki bir inşaat alanına temel atılacağı için 500 yıllık ağacın kesileceği bilgisine ulaşan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı`na bağlı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü görevlileri hemen harekete geçti. Ağacın bulunduğu bölgeye gelen görevliler özenle ağacı sökerek, taşıdı ve aynı özenle Çobandede Parkı`na dikti.

Adyar`dan Adana`daki mülteciler için yardım kampanyası
Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) tarafından kent genelindeki sığınmacıların sorunlarının çözümüne yönelik `Haydi Adana Tut Mültecilerinin Elinden` adıyla yardım kampanyası başlatıldı.


ÇUKUROVA PRESS: AK PARTİ`DE İKİ İHRAÇ
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi`nde 1/5 binlik imar planlarında, dini tesis alanının ticari alana dönüştürülmesi yönünde oy kullanan Ak Parti Meclis üyesi Murat Türk ihraç edildi.İmamoğlu İl Genel Meclis üyesi İsmail Gül de ihraç edilirken Hayri Haköver`e de uyarı verildi.

Engellilere Akülü araç
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ilçede yaşayan engellileri ziyaret edip akülü araç veriyor. PTT Evleri Mahallesinde aynı evde yaşayan Nurten, Mesut ve Levent kardeşleri evlerinde ziyaret eden Başkan Çelikcan akülü aracı kullanabilecek durumda olan Nursel Kaçar`a hediye etti. (Ayhan Kaya-İLKHA)