HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin büyük bir bölümünde yağışlar görülecek. Sabah saatlerinde Batı ve Doğu Karadeniz`in iç kesimleri, İç Anadolu`nun kuzeyi, Kuzey Ege`nin iç kesimleri, Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu ile Konya çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu`nun doğusunda beklenen kar yağışının öğle saatlerinden itibaren Muş, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde yoğun olması bekleniyor.



Hava sıcaklığının, kuzey ve iç bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) olmak üzere ülke genelinde azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.



Rüzgârın; genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, yurdun kuzey ve batı kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden, güney kesimlerinde ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.



BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu`nun doğusu ile Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun doğusunda hâlihazırdaki yüksek kar örtüsü ve bölgede beklenen kar yağışı nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.


BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Karla karışık yağmurlu (2/7)
İstanbul: Aralıklı sağanak yağışlı (5/8)
İzmir: Parçalı bulutlu (7/13)
Bursa: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (4/7)
Konya: Karla karışık yağmurlu (1/8)
Adana: Sağanak yağışlı (10/19)
Mersin: Çok bulutlu (11/19)
Osmaniye: Sağanak yağışlı (6/14)
Hatay: Sağanak yağışlı (10/17)
Diyarbakır: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (3/13)
Batman: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (4/15)
Şanlıurfa: Sağanak yağışlı (8/15)
Gaziantep: Sağanak yağışlı (5/11)
Mardin: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (7/12)
Şırnak: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (5/10)
Van: Kar yağışlı (-1/6)
Bingöl: Yoğun kar yağışlı (0/5)
(Ayhan Kaya-İLKHA)