Nihat Kobal, “Zaten bunun ekmeği, maydanozu 1,5 lira tutuyor. 1,5 liraya gerçek dana eti verilmesi mümkün değil. Karışık etlerden olsun, tek tırnak etlerden olsun, bunları ucuza alıp böyle değerlendiriyorlar. Herkesi kastetmiyorum.“ ifadelerini kullandı...
“AT DÖNERİ SATANLAR VAR AMA BİR ŞEY YAPILMIYOR”
Sakarya`da bu işi yapanların belli olduğunun altını çizen Kobal, bu konuda 5-6 mahkemesi olanların dönercilik yapmayı sürdürdüğünü dile getirdi. Kobal, “Eşek etlerini de getirenler belli. Bunlar devamlı bu işi yapıyorlar. Bu konuda çok muzdarip olduk. Benim esnafım kesinlikle böyle bir şey yapmaz. Esnafım böyle yaptığı taktirde ben bu insanlara yöneticilik yapmam. Bakın dönerci yaptı, at eti yakalandı, kasabın üstüne atıyor. Mahkeme neticesinde bunu göreceğiz. O arkadaşımızda en ufak bir suç bulunmayacaktır. Ona bu suçu atanlar Allah`a hesap veremeyecekler. At eti satanlar devam ediyor. Bu hayvanlar Bolu, Düzce tarafından geliyor.“ şeklinde konuştu.
“630 KİLO AT ETİNİ GÖZ GÖRE GÖRE VATANDAŞLARA YEDİRDİLER”
Kobal, 2011 yılında 630 kilo at eti yakaladıklarını, ancak yetkililerin hiçbir şey yapmadığını savundu.
Kobal, şöyle devam etti:
“O kişi hiçbir fatura ibraz edemedi bize. Kesinlikle at etiydi. Veteriner hekimlerle kontrol etmiştik. 33 yıldır kasaplık yapıyorum, hangisi at eti, hangisi değil, bunu anlıyorum. Kesinlikle at etiydi, ama tahlile gitti 4 gün sonra rapor geldi dana eti diye. Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, o kişiye geri verdi. Göz göre göre at eti vatandaşlarımıza yedirildi.“ şeklinde konuştu.
Başvurulan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü`nden ise konu ile ilgili açıklama yapılmadı.
CİHAN