Kaddafi Alman televizyonu RTL`ye yaptığı açıklamada, ``O benim arkadaşım, ama sanırım biraz deli. Psişik bir hastalıktan mustarip. Bunu etrafındakiler söylüyor. İş arkadaşları psişik bir rahatsızlığı olduğunu söylüyorlar`` dedi. 
    
Ülkesinde bir halk ayaklanmasıyla karşı karşıya kalan Kaddafi, bu ``hastalığın`` Libya ajansı Jana`da sözü edilen ``büyük sırla`` bir alakası olup olmadığını ise belirtmedi. 
    
Ülkesindeki olaylardan, ``150-200 kişinin öldüğü bir küçük olay`` şeklinde söz eden Kaddafi, ayaklanmanın kırılacağını ve her şeyin normal hale geleceğini söyledi. 
    
ABD ve Avrupalıların kendisine yönelik eleştirilerine ``Onları hayal kırıklığına uğratacak ne yaptım ben. Benim resmin makamım yok, dolayısıyla eleştirilemem. İngiltere Kraliçesi Elizabeth`i siyasetinden dolayı eleştirebiliyor muyuz`` diye sordu. 
    
Kaddafi, ülkesinin gelecekte Batılı ülkelerle iş yapmayacağını da kaydetti ve ``Rusya, Hindistan ve Çin`de yatırım yapacağız. Batıyı unutabiliriz`` dedi, ancak Almanya`yı, ``duyarlı davranışından dolayı`` bunun dışında tuttu.

AA