ADANA- Türkiye genelinde bazı sendikalar, iş güvencesi ve eşit çalışma koşullarının düzeltilmesi için 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.
Adana`daki Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Türk Büro Sen çalışanlarının da desteklediği eylem için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde toplanan grup, iş güvencelerinin sağlanması için mesaileri durdurdu.

 

Sendikalar adına basın açıklamasını okuyan BES Adana Şube Başkanı Sinan Tunç, Ak Partinin hükümete geldiği 2002 yılından itibaren çalışma hayatındaki temel hakların gasp edildiğini savundu. 666 sayılı kanunu da eleştiren Tunç, Kanun hükmünde kararnamenin yarattığı ücret adaletsizliğine karşı, gerçek anlamda eşit işe eşit ücret ilkesi hayata geçirilmelidir\" dedi.

 

Daha sonra söz alan Türk Büro Sen Şube Başkanı Turhan Topalhan ise 2 Kasım 2011 tarihinde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kamu çalışanları arasında ücret farklılıkları oluştuğunu, bu nedenle çalışanların her ay 200 lira ile 700 lira arasında gelir kaybına uğradığını ileri sürdü.
Topalhan, \"Başta SGK ve Türkiye İş Kurumu olmak üzere, kurumların yıllardır kazanılmış hakkı olan ikramiyeleri, ilave ek ödemeleri kaldırılmıştır. Ama unutmasınlar ki, bizler dün olduğu gibi bugün de ve bundan sonra da sahaya inmekten, alanları doldurmaktan geri durmayacağız\" diyerek tepki gösterdi.
(Ayhan Kaya-İLKHA)