BİNGÖL -22 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek \"Erbakan Haftası Etkinlikleri\" çerçevesinde Bingöl de okutulan mevlid-i şerif le Eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan yâd edildi.

 

Konuyla ilgili İLKHA`ya açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şube Başkanı Abdullah Narin ``Bugün, merhum Mili Görüş Lideri Erbakan hocanın vefat yıldönümü münasebetiyle burada Ulu Camide öğlen namazı ardından bir mevlid tertip ettik. Malumunuz Erbakan hoca 1950`liler den bu yana özelikle 1968 de Milli Nizam Partisini kurdururarak memleketimize ve tüm İslam âlemine hizmetleri olmuştur. Erbakan hoca Türkiye de ve dünyada Müslümanlarında var olduğunu sürekli gündemde tutmuş ve bu amaçla çalışmıştır`` dedi.

 

``Erbakan Hoca bir parti liderinden çok bir ideologdur, Bir düşünürdür``
Narin, \"Erbakan Hoca, İslam ümmetinin Haclı ittifakına karşı ittifak olması, Osmanlıdan sonra Müslümanların bölük pörçük olmasına mukabil Müslümanların bugün birleşerek ve bir İslam birliği ve İslam ekonomi birliği kurması için bu anlamda D-8`i icraata geçirdi. Erbakan Hoca bir parti liderinden çok bir ideologdur, Bir düşünürdür. Birçok hizmeti olmuş milli Türk talebe birliği, milli gençlik vakfı ve son olarak Anadolu gençlik derneğinin kuruluşunda payı olmuş ve fikir babalığı yapmıştır. Biz Erbakan hocaya çok borçluyuz. Kimliğimizi, İslam kardeşliği kaybetmeme ve İslam birliğini oluşturulması, Müslümanların arasında tefrikanın yok olması ve İslam ümmetinin birleşmesi konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle biz ve tüm İslam Alemi Erbakan hocaya minnet borçluyuz. Herkes Erbakan hocayı tanıyor. Kendisini rahmetle yâd ediyor mekânı cennet olsun`` dedi.(Nihat Kanat-İLKHA)