MANİSA - Belediyeye ait marangozhanede çalışırken, elini hızara kaptıran Metin Demir adlı işçinin eli kesildi. Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi`ne kaldırılan Demir`in eli, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği El Cerrahisi Bilim Dalı`nda, yaklaşık olarak on iki süren başarılı bir ameliyatın ardından yerine dikildi.


Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Doç. Dr. Taçkın Özalp, \"Kazazedenin eli, marangozhanede çalışırken, hızara kaptırması sonucu bilek seviyesinden kopmuş, kopan parça 112 acil servis tarafından buza sarılı bir torba içinde acil servisimize getirildi. İlk tetkiklerinin ardından hasta, hiç vakit kaybettirilmeden El Cerrahisi Bilim Dalı`ndaki cerrahlarımız tarafından ameliyata alındı. Uzun süren bir ameliyat sonunda tüm atar ve toplardamarlar ile kas ve sinirler mikroskop altında yerlerine dikildi. Erken dönemde yapılan müdahale ile 36 yaşındaki hasta eline tekrar kavuştu\" dedi.


Dr. Özalp, üçüncü haftada kazazedenin rehabilitasyonuna başlanacağını, ancak hastanın çalışmaya başlamasının bir yılı bulabileceğini belirtti.

Sanayi şehri Manisa`da yoğun olarak karşılaşılan buna benzer kazalarda, hastalar İzmir`e gönderiliyor ve bunun sonucunda kendilerine zamanında müdahale edilemiyordu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)