ELAZIĞ - Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KVC) Kalp ve Damar Cerrahı bölümünde kullanılmak üzere 3,5 yıl önce büyük paralara (1,5 trilyon) alınarak Bölge halkının hizmetine sunulan, halk arasında Kalp Pompası olarak da bilinen \"STOCKKERT\" adlı cihaz, Uzman personel ve doktor ataması yapılmadığından dolayı çürümeye terk edilmiş durumda.
Gerek Elazığ`da gerekse bölgede bulunan çok sayıda kalp ve akciğer hastasına umut olan \"STOCKKERT\" pompa, uzman personelin olmayışından dolayı kullanılmadığı için hastaların batı illerine sevki yapılarak bin bir türlü eziyetin içine atılıyor ya da özel hastanelerin kucağına itilerek devlet büyük zarara uğratılıyor.

 

Ajansımızın ulaştığı yetkililer, \"Yıllardır bu cihazın burada durduğunu, 3,5-4 yılda toplam bir ay ancak kullanıldığını belirterek, cihazı kullanacak doktor olmadığından dolayı hastanemize gelen hastaları başka illere sevk ettiklerini veya özel hastanelere giderek devlete 30-40 milyar liralık faturalarla geri döndüklerini vurguladılar.

 

Daha önce Gazi Üniversitesi`nden Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne atanan bu konuda uzman olan Doç. Dr. Veli Yıldırım İmre`nin intiharının ardından bir başka doktorun geçici görevle geldiğini ve 20 gün sonra o doktorun da gittiğini söyleyen yetkililer o günden sonra bu konuda uzman bir personelin atanmadığını ve burada bulunan bölge hastanelerinde tek olan pompa \"STOCKKERT\" çürümeye terk edildiğini belirttiler.

 

\"STOCKKERT\" pompa ne işe yarıyor
Koroner bypass cerrahisi, açık kalp ameliyatlarında ya da tıkalı olan damarların açılması sırasında kullanılır ve ameliyat süresince kalbin yapmış olduğu görevi yerine getirir.