Şenlikoğlu, son zamanlarda ihtiyaç sahibi bebeklere verilmek üzere süt bankası kurularak, kadınlardan alınan sütlerin muhafaza edilmesi şeklindeki uygulamaya Yeni Akit gazetesine ilan vererek karşı çıktı.

SİZİ SEVİYORUZ AMA

Sağlık Bakanı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`nu hedef alan Şenlikoğlu, gazeteye verdiği ilanda “Sayın Bakanım; sizi seviyoruz. Takdir edersiniz ki, sizi seviyor olmamız yaptığınız her şeyi destekleyeceğimiz anlamına gelmez” dedi. Süt bankası uygulamasının bir adım ötesinin sperm bankası olacağını iddia eden Şenlikoğlu, bakanlığın uygulamadan vazgeçmemesi durumunda olacakları ise “bizim bu yaşımızda sokağa dökülmemizi istemezsiniz her halde” sözleri ile özetledi. Şenlikoğlu`nun gazeteye verdiği ilan ise şöyle;

İŞTE O İLAN!

Sayın Bakanım! Anne sütünden mahrum bebekleri düşünerek, "SÜT BANKASI" açma eğilimine girdiniz. Niyetinizi takdirle karşılamamıza rağmen, konunun içeriğini kabul etmemiz hiç mümkün değildir. "At sahibine göre kişner" gerçeği her zaman geçerli olduğundan, bu bankanın "Sütkardeş yoğurt kardeş tanımam ben" diyenlerin eline geçtiğini düşünün, komünist Rusya`da olmayanlar bizde olacak demektir! Sayın Bakanım; sizi seviyoruz. Takdir edersiniz ki, sizi seviyor olmamız yaptığınız her şeyi destekleyeceğimiz anlamına gelmez. İnsanlık namına sizden rica ediyoruz: Bu projeyi dosyanızdan kaldırın. Proje yapmak istiyorsanız; her anneden mahrum bebeğe sütanne tutma projesini düşünebilirsiniz. Bir anne ancak iki çocuk emzirebilir, biliyorsunuz sütannelik dinimizce caizdir. Çünkü anne ile muhatap olunduğundan, sütkardeşlerin karışma ihtimali çok azdır.

BU YAŞTA SOKAĞA DÖKÜLMEMİZİ İSTEMEZSİNİZ

Süt bankası açılması halinde kontrolü mümkün olmayacağından, haliyle kabul etmemiz mümkün değildir. Sayın Bakanım; ufkunuzun çok geniş olduğunu biliyorum. Bu konuya daha farklı çözüm getireceğinizden de hiç şüphem yok. Eğer bu uygulamayı yaparsanız, "SÜT BANKASI" açılması halinde milletin sokağa döküleceğinden hiç şüpheniz olmasın. Bizim bu yaşımızda sokağa dökülmemizi istemezsiniz her halde... Şimdiden sanal alem kaynıyor...

KARNE ENDİŞESİ

Bu faciayı engellemek için haliyle hepimiz gayret göstermeliyiz. Başka çaremiz yok, ancak sizin sağduyulu davranmanız halinde iş değişir, inanıyorum ki, halkın sesine kulak vereceksiniz, kendi nüfus kâğıdını saklamaktan aciz insanların bulunduğu dünyamızda, takdir edersiniz ki, sütkardeşlik karnesini saklayan pek olmayacaktır. Ayrıca "SÜT BANKASI"na süt veren annenin daha sonra başka bir çocuğu emzirmesi de kayda geçmeyecektir. Böylece kardeşin kardeşiyle evlenmesini haliyle kimse duymayacaktır Yani, süt bankası ülkemize girdiği günden itibaren birçok konu alabora olacak ve birçok değerlerimiz yer ile yeksan olacaktır!

BİR ADIM ÖTESİ SPERM BANKASI

Haberi duyduğumdan beri üzüntüden uyuyamadığımı özellikle belirtmek istiyorum. "SÜT BANKASI" Türkiye`de kurulmamalı.. Bunun bir adım ötesi, "SPERM BANKASI”na kapı açmaktır ayıca. Bu yanlışınızdan döneceğinizi umuyor, saygılar sunuyorum.

Emine ŞENLİKOĞLU

manşettv