AĞRI - Ağrı`da hava sıcaklıkları havaya düşen cemreye rağmen eksi derecelerde seyrediyor. Bu yıl sıcaklıkların sıfırın altında 30`ları bulması, günlerce yağmaya devam eden kar çok sayıda olumsuzlukları da beraberinde getirdi.

 

Aşırı soğuk ve metrelerce yağan kara aldırış etmeyen çocuklar oyun ve eğlencelerine hiçbir zaman ara vermediler.

 

Sıcaklığın eksi 6 derecede olduğu bu gün üzerinde montu olmayan ve sırtında küçük kardeşini taşıyan kız çocuğu `Bu şekilde üşümüyor musun?` sorumuza sert bakışlarla cevap verdi.

 

Elindeki küreği ile karda oynayan küçük çocuk nefesi ile ellerini ısıtmaya çalışken biz poz verdiğinin bile farkında değildi.
Termometrelerin sıfırın altında 6 dereceyi gösterdiği bu gün de çocuklar beyaz örtünün üstünde top ve misket oynadılar.

 

Kar üzerinde top oynayan Hakan, Mehmet, Murat, Şerif isimli çocuklar soğuğa rağmen terlediklerini söylediler. Hep bir ağızdan konuşan çocuklar, `\"Biz top oynarken çok koşuyoruz, terliyoruz. Ertesi gün her tarafımız tutuluyor, hastalanıyoruz ama bulduğumuz ilk fırsatta yine de top oynamaya devam ediyoruz.\" dediler.

 

Misket oynayan çocuklardan Mustafa Yürük ise \"Bize soğuk işlemiyor ki. Ağrı`nın soğuğuna alışmışız. Uzun süre kış yaşanıyor, hep evde mi kalacağız. Bulduğumuz her fırsatta, kış bile olsa oynayarak, eğlenmeye çalışıyoruz.\" Şeklide konuştu.(Ömer Adıgüzel - İLKHA)