DİYARBAKIR - İçerisinde 27 Şehit Sahabenin Türbelerinin bulunduğu Hz. Süleyman Camii`nin önündeki moloz yığınlarının ve çöplerin toplanmaması halkı çileden çıkardı. Diyarbakır`ın BDP`li belediyelerinin sorumsuzca davrandıklarını belirten vatandaşlar, belediyelerin kutsal mekânlara gereken önemi vermelerini istedi.
 
`Kötü koku caminin içerisinde hissediliyor`
Kentsel dönüşüm adı altında gerçekleştirilen yıkımların molozlarının kaldırılmamasının çok kötü görüntü kirliliği oluşturduğunu söyleyen İzzettin Er, " Moloz ve çöplerin gözler önünde olması bizi fazlasıyla rahatsız etmektedir. Bazen çöpler o kadar artıyor ki etrafa çok kötü koku yayıyor. Kötü koku o kadar çok ki caminin içerisinde bile kokuyu hissedebiliyorsunuz" dedi.
 
`Sahabelere yakışır bir hizmet istiyoruz`
Diyarbakır`ın BDP`li belediyelerin yapmaları gereken işleri yapması, kutsal mekânlara gerekli önemin göstermesi, moloz yığınları ve etraftaki çöpleri temizlemesi halinde etrafta güzel bir görüntünün oluşacağını ve Diyarbakır`a gelen misafirlerin buradan memnun ayrılacağını belirten Er, " Yetkililerden Diyarbakır`ımıza ve burada yatan sahabelere yakışır bir şekilde hizmet istiyoruz. Buraya gelen misafirler Diyarbakır`dan gittikten sonra çevrelerindeki insanları buraya yönlendirebilsinler ve memnun bir şekilde gitsinler" ifadelerini kullandı.
 
`Diyarbakır`ın imajı zedeleniyor`
Mübarek zatların türbelerinin bulunduğu böyle bir mekânda etrafın pislik içinde olmasından dolayı üzüntü duyduklarını ifade eden Avni Düzgün ise, " Diyarbakır ın BDP`li belediyeleri mübarek zatların ve tarihi camilerin gerekli temizlik ve çevre düzenlemelerine önem vermeyerek, Diyarbakır`ın imajını zedeliyor. Etrafı pislik götürüyor aslında konuşmaya bile gerek yok bu görüntünün kendisi yeterlidir" dedi.
 
Diyarbakır a gelen misafirler bu pislikleri gördükleri zaman Diyarbakır halkının bu kirliliği yaptığını sanıp akıllarında kötü bir imaj kaldığını söyleyen Düzgün, " Belediye yapması gereken işleri yaptığı zaman böyle çirkin çöp manzaralarıyla karşılaşmayacaktık ve türbeyi ziyarete gelen misafirlerin Diyarbakır halkına bakış açısı da güzel olacaktı" ifadelerini kullandı.
 
`BDP`li belediyeler istifa etsin`
`Temizlik imandandır` hadisini hatırlatan Düzgün daha sonra, "Diyarbakır halkı temiz bir halktır. Böyle temiz bir halkı kutsal yerlerinin çöp ve molozlar içinde sergilenmesi Belediyelerin nasıl vurdumduymaz olduklarının kanıtıdır. Ben bir Diyarbakırlı olarak BDP`li belediyelerin istifa etmelerini ve bu işi gerçektende hakkıyla yapacak birilerinin gelmesini istiyorum" şeklinde konuştu. (M.Sait Adiyaman -İLKHA)