ADANA - 26 Şubat 2013 Salı günü Adana`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:


ADANAHABER GAZETESİ: ÇETE SANIĞININ EMRİNE GİRDİLER
Adana Büyükşehir Belediyesi`nin koordinasyonunda oluşturulan Adana Kent Konseyi de Büyükşehir Belediyesi`nde olduğu gibi Dayı-Yeğen güdümüne girdi. İşlerinin yoğunluğunu gerekçe gösterip, danışmanı Cengiz Dinçer`i öneren Zihni Aldırmaz, halen çete davasından yargılanan yeğenini Kent Konseyi`ne başkan seçtirdi.

Vergide eğitim seferberliği
Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, kayıt dışı ekonomi ile yapacakları mücadelede sivil toplum kuruluşları, sanayici ve işadamlarına önemli görevler düştüğünü söyledi. Aksoy, verginin tabana yayılmasında önemli gördükleri sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapacaklarını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Müftülük Binasını inceledi
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yapımı devam eden Adana Müftülük binası inşaatında incelemelerde bulundu.


ÇUKUROVA BARIŞ GAZETESİ: YAĞMUR SUYU İLE KANALİZASYON AYRILIYOR
Büyükşehir ASKİ, kentte su baskınlarının önüne geçmek için alt yapı çalışmalarına devam ediyor.

Belinde Unutulan Makasla 13 Yıl Gezdi
Adana`da evine giderken kavganın ortasında kalarak bıçaklanıp hastaneye kaldırılan Hasan Baltacı`nın ameliyat sırasında belinde makas unutulduğu 13 yıl sonra ortaya çıktı. 54 bin lira tazminat kazanan Baltacı`nın davası Danıştay`a taşındı.

Yüreğir, baharı yenilenen parklarla karşılıyor
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, arsa durumunun yeni yeşil alanlar için uygun olmadığını kaydetti. O yüzden mevcuttaki parkları yenilediklerini ifade eden Çelikcan, \"Mevcuttaki parklar ve yeşil alanlar yeterince kullanışlı değildi. Bu durumda olan 50 parkı ilk etapta yenileyerek vatandaşlarımızın kullanımına sunuyoruz.\" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)