HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre; Sabah ve öğle saatlerinde Marmara`nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarının, akşam ve gece saatlerinde Marmara geneli ile İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Düzce çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, Marmara`da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın; genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege`de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

KAR ERİMELERİ VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesi ve ülke genelinde beklenen hissedilir derecedeki sıcaklık artışı sebebiyle yerde kar örtüsünün olduğu iç bölgelerde yaşanabilecek ani kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Az bulutlu (6/17)
İstanbul: Yağmurlu (5/14)
İzmir: Sağanak yağışlı (11/17)
Bursa: Sağanak yağışlı (10/17)
Konya: Az bulutlu (4/17)
Adana: Az bulutlu (9/23)
Mersin: Az bulutlu (12/21)
Osmaniye: Az bulutlu (9/22)
Hatay: Az bulutlu (9/20)
Diyarbakır: Az bulutlu (5/16)
Batman: Az bulutlu (4/17)
Şanlıurfa: Az bulutlu (7/19)
Gaziantep: Az bulutlu (5/16)
Mardin: Az bulutlu (5/14)
Şırnak: Parçalı bulutlu-yer yer sisli (2/12)
Van: Parçalı bulutlu-yer yer sisli (-3/6)
Bingöl: Parçalı bulutlu-yer yer sisli (-3/11)
(Ayhan Kaya-İLKHA)