BİTLİS - Kalkınma yatırımlarından faydalanan Tatvan`daki bitki ve meyve işletme tesisini ziyaret eden Bitlis vali yardımcısı Akif Pektaş, Tatvan kaymakamı Murat Erkan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent korkmaz incelemelerde bulunarak tesis hakkında bilgi aldı.

İncelemelerden sonra gazetecilere açıklamada bulunan Pektaş şunları söyledi, "Tarım Bakanlığınca 2006 yıllında başlatılan kırsal kalkınma yatırımları destekleme programı ilimizde tüm hızıyla devam etmektedir.

Bu güne kadar toplamda 10 milyon 800 bin civarında yatırımcılarımıza hibe desteği sağlandı. 2013 yılı içerisinde de 11 firmamıza 3 milyon 100 bin lira destek sağlanacak. Bugün burada bu yatırımla ilimizde hem yatırım sağlayarak hem de iş istihdamı sağlanmaya çalışmaktayız. Günümüzde proje ve proje desteklenmesi için verilen hibe çok önemlidir. Burada bütün yatırımcıların bu programlardan faydalanarak bu hibelerden desteklenme imkânının var olduğunu tüm kamu oyununa bildiriyoruz. Bu programda emeği geçen il müdürümüze ve burada çalışanlara teşekkür ediyorum. Bu kapsamda il ve ilçelerimizde hayvansal ve zirai ürünlerinde hibe desteği sağlanıyor. Bu 2015 yıllına kadar uzatıldı. Bu zamana kadar başarı ile devam etmesini temenni ediyorum."

Tatvan kaymakamı Murat Erkan ise "Bu program dahilinde bölgemizin sahip olduğu zirai ürünleri tespit ederek bunu değerlendirmek, yerel ve ulusal anlamda markalaştırmak için gayret sarf ediyoruz. Havası, suyu ve toprağı kirlenmeyen bu coğrafyamızda yetişen ürünlerde doğaldır. Bu doğal olan ürünlerimizi markalaştırmayı hedefliyoruz. Bunu başaracağımıza da inanıyoruz. Bu ürünlerin yetiştirilmesi, toplanması, buraya getirilip işlenmesi ayrı ayrı ekonomiye katkı sağlanmaktadır. Ve bu program içerisinde hem coğrafyamıza has olan hayvansal ve zirai ürünlerimizi değerlendiriyoruz. Hem de iş istihdamı sağlayarak işsiz olan gençlerimize iş kapılarını açıyoruz" dedi.
(Şükrü Tontaş - İLKHA)