Uzman Viktor Grohovski , bölgede yapılan incelemelerde şimdiye kadar yüzün üzerinde meteor parçası bulduklarını, bunların en büyüğünün de 1 kilogram olduğunu söyledi.
 
Rusya Bilimler Akademisi üyesi de olan Grohovski, "30`ün üzerinde bilim adamı ile 50 kilometrekarelik bir alan tarandı. Bulduğumuz yüzün üzerindeki parçadan en büyüğü 1 kilogram." bilgisini verdi. Üniversite çalışanları geçen hafta Çebarkul gölünde en büyüğü 1 santimetre olan 50 civarında meteor parçası bulmuştu.
 
Grohovski, bölgede araştırmaların sürdüğünü ve daha büyük meteor parçalarının da bulunabileceğini kaydetti.
 
Rusya`nın Çelyabinsk kentinde 15 Şubat`ta düşen meteor parçaları 1500 civarında vatandaşın yaralanmasına ve binlerce binanın camlarının da kırılmasına neden olmuştu. 
 
Vatandaşların bulduklarını iddia ettikleri meteor taşları internet üzerinden 300-350 bin dolar arasında satışa çıkarılırken, güvenlik görevlileri zehirlenme ve yasal olmayan satışlar nedeni ile uyarıyor.
 
NASA `nın tahminlerine göre tek parça halinde dünya atmosferine çarpan meteor 15 metre çapında idi. Sesten hızlı hareket eden meteor dünya atmosferine girerken yanarak parçalandı.