İSTANBUL - Başakşehir`de gerçekleşen etkinliğe kurslarda eğitim gören yetimlerin yanı sıra çok sayıda hayırsever programa iştirak etti.

İmkan`Der`in Etüt ve Kültür Merkezi`nde eğitim gören Çeçenistanlı ve Dağıstanlı çocukların Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan merkezin yetkililerinden Nuray Canan Bezirgan, "Hayırseverlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum, onların katkılarıyla yetimleri burada barındırıp ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Burada işlediğimiz ve işleyeceğimiz güzel ameller ahirette karşımıza çıkıp bizim yükümüzü hafifletecektir inşallah. Biz Müslümanlara emanet olan bu yetimlere daima sahip çıkıp onları kucaklamalıyız" dedi.


Merkezin öğretmenlerinden olan Gülten Özkan ise yaptığı konuşmada, Kafkasyalı yetim çocuk ve annelerine Türkçe dersleri verdiklerini, ilk mezunlarını geçen sene veren merkezde bu yıl Suriyeli hanımlara da Türkçe eğitimi verdiklerini söyledi. Özkan, bu çalışmaları sürdürebilmek için yeterli olanakların sağlanması gerektiğini, şu andaki mevcut olanakların talebi karşılayamadığını vurgulayarak hayırseverlerin desteğini talep ettiklerini söyledi. (M. Erkan Yavuz - İLKHA)