DİYARBAKIR - Sosyoloji Mezunlarına Hizmet sektörlerinde `Sosyolog` unvanıyla yeterince kadro açılmamasından dolayı sayıları 15 bini bulan işsiz sosyologlar, hak ihlallerine uğradıklarını belirterek eylem başlattı. Sosyal medya üzerinden seslerini duyuran sosyologlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

15 bin sosyolog atama bekliyor
Binlerce mezun atama beklerken, açık öğretim sosyoloji bölümünden de binlerce Sosyolog adayı mezun olmaya hazırlanıyor. Bunların göz önünde bulundurularak Sosyolog istihdamının arttırılması talebinde bulunan Sosyoloji Facebook Topluluğu Direktörü Mustafa Eken, \" Sosyologlara en fazla ihtiyacı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyolog kadrolarına sınırlı sayıda kadro ihdası yapmaktadır. Bakanlığın iyileştirme girişimi olan 9 Şubat`ta çıkarılan SHM yönetmeliğini uygulamaya geçirmesini istiyoruz.\" dedi.

Sosyologlar ne bekliyor?
9 Şubat`ta Resmi Gazetede yayımlanan `Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliğine` göre psikoloji, sosyoloji ve sosyal hizmet alanlarında eğitim veren kurumlardan mezun olanların Sosyal Çalışma Görevlisi olarak atandığını belirten Eken, \"Bu yönetmelikle Sosyal Hizmetler alanında unutulan sosyologlara kadrolarının bir an önce verilerek gerekli atamaların yapılmasını bekliyoruz\" ifadelerini kullandı.

Okul sosyologu uygulamaya geçirilsin
Milli Eğitim Bakanlığının `Okul Sosyologu` konusunu gündemlerine almaları gerektiğini belirten Eken, \"Hizmetlerin planlanması için gerekli sosyal, ekonomik ve kültürel bilgileri toplamada, değerlendirmede ve hizmetlerin verilmesinde sosyologlara ihtiyaç bulunmaktadır. MEB`den sosyologlarla ilgili bir çalışma yapılmasını istiyoruz\" şeklinde konuştu.

Sosyolog kadroları arttırılsın
Eken son olarak, \"Merkezi ve ara alımlarda sosyolog kadrosu unutulmuş gibidir. Sembolik sayıda sosyolog atamaları yapılmakla kalmayıp hali hazırda var olan sosyolog kadro ihdaslarına atamalar yapılmamaktadır. Yetkililerin sosyologları artık desteklemesi gerekir. Ayrıca yapacağımız eylemde tüm sosyologların destek vermelerini umuyoruz\" dedi.   (Hasan Gündüz - İLKHA)