HABER MERKEZİ - Güngören Belediyesi Cevizlik Sosyal Tesislerinde 23 Şubat günü gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında TEKDER İstanbul İl Başkanı Hüseyin Kurşun, Siber Güvenliğe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İletişim araçlarının kişisel ve kamusal bilgiye ulaşımı kolaylaştırdığı gibi bu bilgilerin mahremiyetini sağlamakta büyük zafiyetlere sahip olduğunun altını çizen Kurşun, \"Devir internet devri ve devletler kendilerini bu iletişim araçlarındaki güvenlik zafiyetlerine karşı korumaya almalılar\" dedi. Yakın zamanda bazı grupların devlet kurumlarına yaptıkları siber saldırılara değinen Kurşun, \"Bundan sonra devletlerin birbirlerine topla tüfekle değil siber savaşlarla üstünlük kurmaya çalışacaklarını\" belirtti.

 

İran Siber Saldırıyla Vuruldu!
Yakın geçmişte İran`ın siber saldırıya maruz kaldığını ve bu saldırıdan dolayı nükleer araştırmalarının ciddi zararlar gördüğünün altını çizen Kurşun, \"Devlet olarak bilimsel atılım yaptığımız şu günlerde siber saldırılara daha fazla hedef olabiliriz\" ifadelerini kullandı.

 

Hedef, Farkındalık ve Bilinç Oluşturmak
Panel komisyonu tarafından yapılan açıklamada, \"Bu panel ile bilişim güvenliği alanında farkındalık ve bilinç oluşturulmasına katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bu panelde genel güvenlik sorunları ve kişisel tedbirlerin yanı sıra özellikle kamu kuruluşlarında ve kurumsal şirketlerde bilişim güvenliği sorunu masaya yatırılarak başarılı uygulamalardan örnekler sunacağız.\" denildi.

 

6 Mart`ta Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi Elektrik-Elektronik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilecek panele konuşmacı olarak kamudan ve özel sektörden uzmanlar katılacak. Panelde siber güvenliğin teori ve uygulamaları masaya yatırılarak güvenlik önlemleri konuşulacak. (İLKHA)