DİYARBAKIR- Fatih Projesi kapsamında, Tablet Bilgisayar ve akıllı tahtalarla eğitim vermeye başlayan Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okullarda, sosyal paylaşım sitelerine Milli Eğitim Eski Bakan Ömer Dinçer`in, "Barındırdığı içerikler üzerinde herhangi bir denetim bulunmadığı ve öğrencilerin eğitime ayırmaları gereken zamanı eğitim dışı konularda harcamalarına sebep olduğu" gerekçesi ile yasak koyduğu sosyal paylaşım sitelerine erişimin, yeni Bakan Nabi Avcı `nın onayıyla tüm okullarda tekrar serbest bırakılmasına "Bakan`ın sosyal paylaşım sitelerinde öğrencileri bekleyen tehlikelerin farkında olmadığı" yorumlarına neden oldu.
 
Sosyal paylaşım sitelerinin, barındırdığı içerikler üzerinde herhangi bir denetim bulunmadığı ve öğrencilerin eğitime ayırmaları gereken zamanı eğitim dışı konularda harcamalarına sebep olduğu gerekçesi konulan yasak toplumun büyük bir kesiminde olumlu tepkiler almıştı.
 
Göreve başlar başlamaz önemli bir icratmış gibi kamuoyuna sunulan sözkonusu tartışmalı serbestlik, "Milli Eğitim Bakanı`nın sosyal paylaşım sitelerinin öğrencilere yararından çok zararlarının bilmediği" tartışmalarını de beraberinde getirdi. (Osman İçli-İLKHA)