ELAZIĞ - Sağlıklı vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri başladı.

 

24. Vergi Haftası kapsamında Elazığ İl Defterdarı Rıfat Özyünlü ve defterdarlık birim yöneticileri bugün Elazığ Valisi Muammer Erol`u makamında ziyaret ederek hafta ile ilgili bilgilendirdi.

Defterdarlığın çalışmaları ve vergi tahsilât oranları hakkında da bilgi veren Özyünlü sözlerini şöyle sürdürdü: \"Elazığ Defterdarlığının tahakkuk ve tahsilâtta ulaştığı oranlar çok iyi noktalardadır. Verilere göre, ülke genelinde tahakkuk artışı 11,9 iken Elazığ`da 16,5, tahsilât artışı ülke genelinde 13,7 artarken Elazığ`da 22,1 artmış ve tahsilât oranları ülke genelinde 82,6 olurken Elazığ`da 83,8 oranında gerçekleşmiştir. Bu verilere göre Elazığ ülke sıralamasında 2012 yılında tahakkukta 13`üncü, tahsilatta 8`inci sırada yer almıştır. Bu önemli bir başarıdır\" dedi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)